Montaż komputera FIS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wchodzisz w swoje zegary czyli VAG>17> czyli w instruments
pojawi ci się tak:
VAG Number i tu numer zegarów np 1J0 919 860D
poniżej Soft coding i tu np 03142 - spisujesz
wkładasz nowe zegary i znowu się logujesz i pokaże ci się kodowanie - jeśli będzie inne niż to co spisałeś naciskasz Coding 07 i wpisujesz swoje kodowanie
pojawi ci się tak:
VAG Number i tu numer zegarów np 1J0 919 860D
poniżej Soft coding i tu np 03142 - spisujesz
wkładasz nowe zegary i znowu się logujesz i pokaże ci się kodowanie - jeśli będzie inne niż to co spisałeś naciskasz Coding 07 i wpisujesz swoje kodowanie
- W_I_T_E_K
- ...
- Kontakt:
To akurat wiem. Kluczyki już sobie dorabiałem bo miałem jeden jak kupowałem auto.
Zeby z czytać pin kupiłem specjalnie vagtacho od chinoli na ebayu.
A korekte licznika robiłem u kumpla w golfie bo kupił z cofniętym.
Nie wiedziałem tyko o co chodzi z tym kodowaniem licznika.
Ostatnio zmieniony czw sty 07, 2010 11:25 przez W_I_T_E_K, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
czyli spokojnie dasz sobie radeW_I_T_E_K pisze:To akurat wiem. Kluczyki już sobie dorabiałem bo miałem jeden jak kupowałem auto.
Panowie czy komukolwiek udało się zaadaptować licznik inny niż oryginalny - bez znaczenia z fis, 1/2fis czy bez do auta gdzie pierwotnie był licznik firmy bosch? Podobno w takim przypadku potrzebne są specjalne kody w celu przeprogramowania sterownika silnika(komunikat 'engine workshop'), ma ktoś z Was dostęp do takich kodów? Nie chce ich dostać tylko kupić/podjechać w celu dokończenia montażu(odpłatnie) licznika z fis w moim klekocie.
pozdrawiam
Rafał
pozdrawiam
Rafał
- lukjar7
- Użytkownik
- Kontakt:
w adaptacjach na 0 kanale ustawienie wart "0" nie pomaga ?Rav81 pisze:Panowie czy komukolwiek udało się zaadaptować licznik inny niż oryginalny - bez znaczenia z fis, 1/2fis czy bez do auta gdzie pierwotnie był licznik firmy bosch? Podobno w takim przypadku potrzebne są specjalne kody w celu przeprogramowania sterownika silnika(komunikat 'engine workshop'), ma ktoś z Was dostęp do takich kodów? Nie chce ich dostać tylko kupić/podjechać w celu dokończenia montażu(odpłatnie) licznika z fis w moim klekocie.
pozdrawiam
Rafał
-
- Nowicjusz
Panowie mam pytanie dzis zabralem sie za rozebranie licznika auto G4 / 1.4L / rocznik 2000.11 miesiac .Licznik orginalnie nie posiada Fis firmy jest Motometer. Nie wiem czy dobrze sie orientuje ze zdjencia jakie zrobilem wynika ze moje auto ma CAN ?, moge zastsowac do mojego autka kazdy licznik z full fisem CAN ? benzynowy dla mojego autka ?
Ostatnio zmieniony pt sty 08, 2010 21:52 przez -rafaello-, łącznie zmieniany 1 raz.
- W_I_T_E_K
- ...
- Kontakt:
Witam . Nie moge wejsc w kanał 50 zeby zmienić pin nowych zegarów na ten ze starych. Co robie nie tak?
Robie wg opisu ze strony seata:
Robie wg opisu ze strony seata:
Kodowanie immo , przebieg , zrobiłem wszystko ok.Zakładamy liczniki z MFA i możemy już sprawdzić, że działa MFA prawidłowo, ale niestety nie odpalimy jeszcze silnika , wchodzimy 17-Instrumenty , 11-Login , wpisujemy PIN nowych zegarów który wyczytaliśmy, potem 10-adaptacja kanał 50 i wpisujemy jako nowa wartość PIN starych zegarów, dajemy zapisz , zostanie nam przepisany numer PIN i numer nadwozia z silnika do nowych zegarów.
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2010 10:15 przez W_I_T_E_K, łącznie zmieniany 1 raz.