Podgrzewane fotele RECARO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
Podgrzewane fotele RECARO
wiec tak mam Podgrzewane fotele RECARO
jeden działa grzeje ze aż w dupsko parzy po kilku minutach, cyka przekaźnik podczas przekręcenia włącznika słychać to.... natomiast drugi nie cyka a co za tym idzie fotek nie grzeje wcale, jestem w 100% pewny ze jest sprawny bo auto jest bardzo zadbane i poszanowane, z małym przebiegiem, mata nie spaliła by się całkowicie
pytanie jeśli fotel kierowcy po przekręceniu nie cyka w przekaźnik gdzie szukać przyczyny ? zaznaczam drugi fotel cyka i grzeje pięknie i oparcie i siedzisko
dodam tez ze wymacałem pod fotelem jakąś wtyczkę od fotela która dalej idzie w podłogę no ale wtyczka wpięta jest prawidłowo, widzę tam tylko 1 wtyczkę, może druga gdzieś być powinna?
jeden działa grzeje ze aż w dupsko parzy po kilku minutach, cyka przekaźnik podczas przekręcenia włącznika słychać to.... natomiast drugi nie cyka a co za tym idzie fotek nie grzeje wcale, jestem w 100% pewny ze jest sprawny bo auto jest bardzo zadbane i poszanowane, z małym przebiegiem, mata nie spaliła by się całkowicie
pytanie jeśli fotel kierowcy po przekręceniu nie cyka w przekaźnik gdzie szukać przyczyny ? zaznaczam drugi fotel cyka i grzeje pięknie i oparcie i siedzisko
dodam tez ze wymacałem pod fotelem jakąś wtyczkę od fotela która dalej idzie w podłogę no ale wtyczka wpięta jest prawidłowo, widzę tam tylko 1 wtyczkę, może druga gdzieś być powinna?
ja ostatnio naprawiałem fotele u mnie w mk3 i w fotelach na siedzeniu w macie jest umieszczona taka pestka czyli cos w stylu zabezpieczenia przed przegrzaniem i jesli ona sie zepsuje to sie wogule przekaznik nie odezwie wiec wziełem przeciełem jej obwód i teraz działa, w oryginale to sa te dwa ciensze kabelki które wychodza z maty
VW NA ZAWSZE
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
wyciąganie foteli
mało... pierszy raz bedziesz sie miotał ale pozniej bedzie ok... wyczujesz sprawe...
co do wyciągnięcia foteli...
najpierw
- wyciagnij wtyczke od ogrzewania fotela
- sciagnij plastikowe osłony szyn te z tyłu sa wysuwane, i te plastkiczki z szyn od strony drzwi takie małe... (zdjecie ponizej)
- odsuń fotel do końca do tyłu i z przodu zobaczysz taka mala ala śrubeczke (mniej wiecej na środku fotela) odkręć ją to jest zabezpieczenie, poniżej zdjęcie
- podciagnij wajche od przesuwanai fotela (przod/tył) i pchaj fotel do tyłu do samego końca... wysunie sie...
- lepiej wyjedz autem z garazu bo zeby go wyciagnac musisz miec drzwi otwarte na maxa...
co do wyciągnięcia foteli...
najpierw
- wyciagnij wtyczke od ogrzewania fotela
- sciagnij plastikowe osłony szyn te z tyłu sa wysuwane, i te plastkiczki z szyn od strony drzwi takie małe... (zdjecie ponizej)
- odsuń fotel do końca do tyłu i z przodu zobaczysz taka mala ala śrubeczke (mniej wiecej na środku fotela) odkręć ją to jest zabezpieczenie, poniżej zdjęcie
- podciagnij wajche od przesuwanai fotela (przod/tył) i pchaj fotel do tyłu do samego końca... wysunie sie...
- lepiej wyjedz autem z garazu bo zeby go wyciagnac musisz miec drzwi otwarte na maxa...
Ostatnio zmieniony czw sty 14, 2010 10:20 przez macbu, łącznie zmieniany 5 razy.
Macbu
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
- macbu
- Użytkownik
- Kontakt:
przekaźnik podgrzewania foteli golf 3
Tu masz aukcje a tak żeby fota została to ja wrzuce... przekaźnik nr 59
tak wyciągniesz bez demontarzu... dobrze poszukaj skoro cyka to musi być...
http://moto.allegro.pl/item870303084_pr ... at_59.html
[ Dodano: 14 Sty 2010 10:18 ]
Tu masz fote gdzie szuakc tzn od spodu... tak mniej wiecej raczej posrdku...
jest on raczej tak w głebi...
[ Dodano: 14 Sty 2010 10:29 ]
Własnei bylem u siebei w autku i sprawdzilem gdzi emam nizej fotka gdzie u mnei sa te przekaźniki....
[ Dodano: 14 Sty 2010 10:38 ]
a tu fota jak to u mnie wyglada ciezko tam podejsc aparatem... to jest akurat zdjecie od pasazera...
[ Dodano: 14 Sty 2010 10:42 ]
Weź może najpierw zobacz przy tym fotelu ktory dziala, bo moze sie okazac ze poprostu przy tym niedzialajacym nie ma przekaźnika...
tak wyciągniesz bez demontarzu... dobrze poszukaj skoro cyka to musi być...
http://moto.allegro.pl/item870303084_pr ... at_59.html
[ Dodano: 14 Sty 2010 10:18 ]
Tu masz fote gdzie szuakc tzn od spodu... tak mniej wiecej raczej posrdku...
jest on raczej tak w głebi...
[ Dodano: 14 Sty 2010 10:29 ]
Własnei bylem u siebei w autku i sprawdzilem gdzi emam nizej fotka gdzie u mnei sa te przekaźniki....
[ Dodano: 14 Sty 2010 10:38 ]
a tu fota jak to u mnie wyglada ciezko tam podejsc aparatem... to jest akurat zdjecie od pasazera...
[ Dodano: 14 Sty 2010 10:42 ]
Weź może najpierw zobacz przy tym fotelu ktory dziala, bo moze sie okazac ze poprostu przy tym niedzialajacym nie ma przekaźnika...
Ostatnio zmieniony czw sty 14, 2010 11:26 przez macbu, łącznie zmieniany 3 razy.
Macbu
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
- bacco
- Użytkownik
- Kontakt:
tu masz foto porade jak montuje się grzane siedzenie dzięki niej będziesz wiedział jak dobrać się do wnętrza fotela. Ale najpierw tak jak pisali koledzy sprawdź przekaźniki podmień fotele ja jeszcze Ci mogę powiedzieć, że jeśli masz multimetr to możesz bez rozbierania siedzenia sprawdzić co się stało trzeba sprawdzić ciągłość obwodu we wtyczkach w fotelu. Są dwie wtyczki jedna do maty na placy (i są tam chyba dwa kabelki ma piszczeć multimetr) druga jest od maty pod pupą i tam ( z tego co pamiętam) są 4 kabelki dwa mają ze sobą piszczeć a dwa nie. Pisze to po to żebyś wiedział co Ci się zepsuło i nie rozbierał wszystkiego jeśli nie ma takiej potrzeby.
[url=http://imageshack.us][img]http://img526.imageshack.us/img526/3653/vwban2jq9gi6.jpg[/img][/url]