Jakie spalanie w 1.8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hallo
z tego co mi wiadomio byly to dwa silniki jeden AAM i ABS ta sama pojemnosc oba na wtrysku roznia sie walkiem w glowicy stopniem sprezania i programem w kompie
co nam daje jeden silnik ma 75KM/5000obr i140Nm/2500 obr i moze jezdzic na 91 okt bezynie i troszke mniejsze spalanie
a drugi 90KM/5500obr i 145Nm/2500 obr i musei miec 95 okt
przerobka jednego na drugi nie wiem ile kosztuje ale trzeba wymienic tłoki
walek w glowicy jak sie da albo i cala glowice ponoc AAm ma wieksze zawory??? no i trzba zmienic program w kompie od wtrysku
zalozenie gazu do takiego auta to okolo 1600-1700pln z butla w kole
mam vento z silikiem AAM na trsie ok 1000 km na bezynie glownie po autostradzie przy predkosci 80-120 spalil 6.5 l
na gazie po miescie najlepszy wynik to 9l ale trzeba jezdic delikatnie
srednio 10-10,5 no i duzo zaley od gazu kiedys jak zatankowalem jakas kiche to i 12 l spalil
no i czsem brakuje tych 15 KM :)
z tego co mi wiadomio byly to dwa silniki jeden AAM i ABS ta sama pojemnosc oba na wtrysku roznia sie walkiem w glowicy stopniem sprezania i programem w kompie
co nam daje jeden silnik ma 75KM/5000obr i140Nm/2500 obr i moze jezdzic na 91 okt bezynie i troszke mniejsze spalanie
a drugi 90KM/5500obr i 145Nm/2500 obr i musei miec 95 okt
przerobka jednego na drugi nie wiem ile kosztuje ale trzeba wymienic tłoki
walek w glowicy jak sie da albo i cala glowice ponoc AAm ma wieksze zawory??? no i trzba zmienic program w kompie od wtrysku
zalozenie gazu do takiego auta to okolo 1600-1700pln z butla w kole
mam vento z silikiem AAM na trsie ok 1000 km na bezynie glownie po autostradzie przy predkosci 80-120 spalil 6.5 l
na gazie po miescie najlepszy wynik to 9l ale trzeba jezdic delikatnie
srednio 10-10,5 no i duzo zaley od gazu kiedys jak zatankowalem jakas kiche to i 12 l spalil
no i czsem brakuje tych 15 KM :)
.zycie to surfing wiec nie boj sie fal.
..:: VW VENTO 1.8 GL ::..
... pozdro mikil ...
..:: VW VENTO 1.8 GL ::..
... pozdro mikil ...
ja co prawda mam 1.6 ale tez troche pali . Po czym poznac ze wtryskiwacz jest zepsuty(poza spalaniem)?Goofol pisze:a ja mam taki i powiem wam ze spalil mi okolo 11 srednio!!! ale spoko wtryskiwacz byl rozwalony!!! teraz mam nowy i ja zmierze to wam powiem ile i jak!!! pozdrawiam narx!!
GOLF III 1.8 GL
zupelnie przypadkiem wszedlem na ten temat. wiem ze odgrzewam kotleta ale czytam Wasze spalanie i dziwie sie, czemu Wam tak duzo palą te auta ja mam golfa mk2 z motorem od mk3 1.8 AAM + LPG i spalanie przy normalnej jezdzie (spokojnie a czasem przycisne) wychodzi:
w trasie : 6,95l/100km LPG (jak narazie to najlepszy wynik. nie jechalem jak najtaniej. po prostu ''jechalem'' a pozniej przeliczylem spalanie i tyle mi wyszlo jechalem 100-120 na kołach 195/50R15)
w miescie : 10l/100km LPG
raz przy szaleniu po miescie (caly czas but - pierwsze dni posiadania auta ) to spalil 13l gazu. wiecej mi sie nie udalo - wole nawet nie probowac
czyli ogolnie mało mi pali na benzynie nie jezdze (szkoda kasy) wiec nie wiem ile auto pali benzyny. ale jezdzi sie przyzwoicie. niby AAMy mają tylko 75KM ale naprawde daja rade
w trasie : 6,95l/100km LPG (jak narazie to najlepszy wynik. nie jechalem jak najtaniej. po prostu ''jechalem'' a pozniej przeliczylem spalanie i tyle mi wyszlo jechalem 100-120 na kołach 195/50R15)
w miescie : 10l/100km LPG
raz przy szaleniu po miescie (caly czas but - pierwsze dni posiadania auta ) to spalil 13l gazu. wiecej mi sie nie udalo - wole nawet nie probowac
czyli ogolnie mało mi pali na benzynie nie jezdze (szkoda kasy) wiec nie wiem ile auto pali benzyny. ale jezdzi sie przyzwoicie. niby AAMy mają tylko 75KM ale naprawde daja rade
Ostatnio zmieniony pn lip 28, 2008 22:14 przez PiterOKL, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżdzę golfem z takim silnikiem od ponad 2 lat i moge dokładnie odpowiedzieć ile pali. Jesli chodzi o benzynke to nie wierze w brednie ludzi którzy już dawno temu wypowiadali się na tym forum o spalaniu na miesice rzędu 8 litrów. Przy oszczędnej umiejętnej jezdzie palił mi na benzynce zawsze w granicach 10 litrów po Poznaniu, a na trasie poniżej 7 raczej też nigdy nie schodził. Jeśli miałbym komukolwiek radzić kupno auta z tym silnikiem to radze zainwestować w LPG, ponieważ ten silnik znakomicie wspopracuje z dobrze założoną instalacją gazową, osiągi zmniejszają sie delikatnie ( zresztą o jakich osiągach może byc mowa przy 75 km ) a spalanie wzrasta o około 1-1,5. Tak więc spalnie LPG wynosi miasto - 12, trasa 8, średnio około 10. Silnik bardzo dobry do jazdy spokojnej, nie do szaleństw, mało wysilony, trwały, pozdrawiam
http://rapidshare.com/files/12664559/Golf_III_by_WilQ.wmv.html ----------> Filmik Golf by Wilq
- ...radek...
- Użytkownik
- Lukasz_mk2
- Forum Master