[mk2]Prblem z odpalaniem gdy silnik sie nagrzeje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2]Prblem z odpalaniem gdy silnik sie nagrzeje
Witam!Mam straszny kłopot i nie wiem co robić stracilem juz tyle kasy na naprawe i ciagle nic.samochod normalnie odpala na zimnym nawet jak stoi w nocy na mrozie ale gdy juz nim troche przejade i zgasze na pare minut to juz nie odpali,musze czekac z 40 minut i noemalnie odpala.Jezdze MK II 1,3 1990 rocznik.Prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony ndz mar 12, 2006 01:26 przez ssuma, łącznie zmieniany 1 raz.
JOKER
cobym wiele nie szukał bo nie ziedzę w silnikach mk2 - to jest na wtrysku, czy gaźniku.ssuma pisze:Jezdze MK II 1,3 1990 rocznik
I jeszcze jedno pytanie - jak zapalisz na zimnym to pracuje cały czas - czy w pewnym momencie sam Ci gaśnie??
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
- to pytanie było po to aby określić czy masz komputer, bo jeśli tak to masz i czujnik temperatury, który podaje informacje do kompa, i przy uszkodzonym tak by się działo jak u Ciebie. Albo napisz jaki masz typ silnika (oznaczenie)Adamtd pisze: to jest na wtrysku, czy gaźniku
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
A gdzie moge znalezc te oznaczenie silnika.jestem poczatkujacy to jest moj pierwszy samochod i kupilem go dopiero 2 tygodnie temu.Co do komputera to bylem u mechanika i powiedzial ze jest zepsuty i go wymienil zaplacilem 370 zl,nie wiem czy to duzo nie znam sie myslalem ze bedzie dzialalo a tu lipa,pojechalem znowu do niego a on tym razem ze rozrusznik pobiera za duzo mocy czy cos w tym stylu.znajomy wymienil mi rozrusznik i tez lipa.Cos musi byc z tym pradem bo chyba jest jakies przebicie lub cos.Babka co miala ten samochod powiedziala mi ze miala zalozony imobilajzer ale cos sie walilo i ktos go nie umiejetnie chyba zlikwidował.Moze od tego cos jest nie tak?Sam juz nie wiem jestem załamany;-(.Świece podobno były wymieniane jak ona go miala sa chyba bosha.palec i kopułka tez wymienione
JOKER
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tyle razy było... czujnik Halla w aparacie zapłonowymssuma pisze:Witam!Mam straszny kłopot i nie wiem co robić stracilem juz tyle kasy na naprawe i ciagle nic.samochod normalnie odpala na zimnym nawet jak stoi w nocy na mrozie ale gdy juz nim troche przejade i zgasze na pare minut to juz nie odpali,musze czekac z 40 minut i noemalnie odpala.Jezdze MK II 1,3 1990 rocznik.Prosze o pomoc.
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]