mam takie problem odnoscie tego ze od pewnego czasu (ok2 tygodni) nie rowno działac wydech. I nieraz ma odbicia ze buda sie trzensie mimo ze tem wody w silniku jest ok 80C ale to mnie norma. I rano jak odpalam zaczyna smierdziec troche paliwem. Nie wiem co sie znowu z nim dzieje. Dodam ze nie mam ogrzewania bo Cieszko sie nagrzewa powietrze dopiero wtedy jak dochodzi do 92 stopni i wlacza sie chlodnica troche leci cieple powietrze a pozniej letnie.
Takie pytanie do was moglo cos sie zapchac i tak dziewnie chodzi czy to jakas norma na zime w golfach. Przeszukalem cale forum i nic nie moglem znalesc.
Olej plyny wszelkiego rodzacju wymienione
a jeszcze jedno jakie sa objawy walniejtej uszeczlki pod glowica w golfach
SILNIK 1.8 ABS
Silnik dziwnie chodzi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Silnik dziwnie chodzi
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 01:49 przez matrix4633, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Powinien ladnie grzac juz po jakis 10 min pracy, zanim otworzy sie termostat
Masz cos z termostatem, moze zapowietrzony - sprawdz czy drozny jest wezyk co izdzie ze zbiornicz do chldnicy, sciagnij go i dmuchnij w niego, chodzi mi o ten cienki wezyk.
Jezeli nagrzewinca ladnie grzeje po jakims czasie to kamen w niej raczej odpada
Czasami cienko grzeje przez walnieta uszczlke glowicy bo pojawia sie powietrze w ukladzie chlodzienia
Objawy uszczelki to:
-ubywanie plynu chlodzacego
-nierowne obroty biegu jalowego
-podnoszacy sie poziom oleju
-tworzace sie malo na korku wlewu oleju
-nagrzewnic slabo grzeje lub nie grzeje w ogole
-pojawiajace sie bable powietrza w zbiornicz wyrownawczym
-pojawienie sie oleju w zbiorniczku wyrownawczym
Objawy ktore wymienilem nie musza wystapic wszystkie jednoczesnie
Masz cos z termostatem, moze zapowietrzony - sprawdz czy drozny jest wezyk co izdzie ze zbiornicz do chldnicy, sciagnij go i dmuchnij w niego, chodzi mi o ten cienki wezyk.
Jezeli nagrzewinca ladnie grzeje po jakims czasie to kamen w niej raczej odpada
Czasami cienko grzeje przez walnieta uszczlke glowicy bo pojawia sie powietrze w ukladzie chlodzienia
Objawy uszczelki to:
Objawy ktore wymienilem nie musza wystapic wszystkie jednoczesnie
-
- Nowicjusz
Moze mam walnieta glowice bo widac u mnie ze oleju czesto ubywa. Tylko sie boje ze dam do jakiegos magika i bedzie jeszcze gorzej po wymianie. powiedz mi jeszcze gdzie dobrze mi zrobia uszelke pod glowica w Kaliszu jak widze jestes z tego miasta. MOze mi kogos polecisz
Ostatnio zmieniony ndz sty 03, 2010 11:49 przez matrix4633, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Pierwsze odpada jak bylo tak jest nic sie nie zmienia.agrala pisze: Objawy uszczelki to:
obroty mam caly czas 850 do 900. patrzac na obrotomierz elektroniczny bo innego nie posiadam.
Nie wiem ja to sprawdzic przy rozgrzanym silniku wyciaglem bagnet i nic sie nie dzialo jak chodzil tak chodzil nic nie polecialo
Nie wiem co znaczy sie tworzace sie malo na korku wlewu. Na tym korku nic nie mam zadnego syfu nic. nawet jak odkrece i przyloze reke to nic nie leci
Nagrzewnica grzeje tylko wtedy jak jak przelacze z cieplego na zminy na ok 10 sekund to wtedy przez chwile leci cieple powietrze pozniej zimne. albo jak wylacze nawiew na ok tez 10 sekund to poleci cieple tak leci letnie caly czas
babli powietrza nie pojawiaja sie w zbiorniczku ani oleju jest czysty.
Dodam jeszcze ze samochod mam od ojca pytalem sie co jest za plyn to powiedzial ze nalal tego z tesco niebieskiego. Ma to jakis wplyw musze wymienic na inny czy moze byc.
I jeszcze jedno czytalem o termostacie to o co chodzi z wezami. Bo u mnie na poczatku jest cieply waz gorny pozniej robi sie ten dolny, Jak gory jak goracy mozna tak powiedziec to dolny jest letni. i powoli sie robi cieply.
Moze wyna tego jest wydech sam w sobie bo wymieniali mi magicy i nie mieli od golfa 1.8 wiec zamontowali mi od golfa TDI i tylko srodkowa puszcze bo reszta moja byla dobra. bedzie to mialo jakies znaczenie?