[mk2]Prblem z odpalaniem gdy silnik sie nagrzeje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Może, ale niekoniecznie jest bo ja bym stawiał nacisk na czujnik temperatury, a jak masz pierburga to już krąg rzeczy do uszkodzenia wzrasta - jak to przy gaźnikussuma pisze:Moze to jest zepsute co kolega wyzej napisal ten czujnik haala?
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kiedyś kolega też miał taki problem z odpaleniem przy ciepłym silniku i okazało się że wałek rozrządu pod wpływem ciepła się krzywi i się blokuje,dopiero gdy metal wystygnie zapala normalnie, ale jak to sprawdzić to nie mam pojęcia :/ on był w zakładzie mechanicznym
[ Dodano: 11 Mar 2006 19:35 ]
co do nr i rodzaju silnika to powinieneś mieć dane w dowodzie rejestracyjnym
[ Dodano: 11 Mar 2006 19:35 ]
co do nr i rodzaju silnika to powinieneś mieć dane w dowodzie rejestracyjnym
Jesli problem jest tylko z odpaleniem a jazda OK to ja bym poszukal problemu w tej kolejności:
1. kabel masowy - podobno czasem lubi sie psuc styk masy silnika i minusa akumulatora - to jest gdzies przy skrzyni biegow - trzeba odkręcić i wyczyścić, tak zeby byl porzadny kontakt
2. w rozruszniku moze byc klopot z bendiksem (automatem) ale moze byc tez tuleja jak i zjechana zebatka (zebatka na koncu)
chyba tyle - powodzenia
1. kabel masowy - podobno czasem lubi sie psuc styk masy silnika i minusa akumulatora - to jest gdzies przy skrzyni biegow - trzeba odkręcić i wyczyścić, tak zeby byl porzadny kontakt
2. w rozruszniku moze byc klopot z bendiksem (automatem) ale moze byc tez tuleja jak i zjechana zebatka (zebatka na koncu)
chyba tyle - powodzenia
TDPower