ciso1 pisze:A te zabawy z pompkami sa bezpieczne- nie kryje ze wolalbym jednak cos pod 200 km. Wykrecenie pompek jest trudne (drogie?) bo do Cowboya trzeba wyslac same pompki
tuning nie jest bezpieczny
a poważnie to bezpieczne... jeszcze kilka lat temu pisano na szacownych forach i to autorytrety ze naprawa wtrsyków 2 sprężynowych i ustawienie cisnien jest niemozliwe
a teraz juz ponad 100 aut jeździ na wtryskach 216/230 które przeszły przez moje ręce
najmocniejszy TDI PD jeździ na pompkach zrobionych w Nadarzynie
zestaw naprawczy pompowtrysku produkcji BOSCH wygląda tak:
spy foto, gdzie sie dokonuje regulacja i sprawdzenie...jest tam pare patentow zrobionych, których nie widać... nie wiem czy jest gdzies w PL drugie takie coś
pod koniec lipca biore sie ostro za temat regenracji PDeków
niedlugo bedzie mozna tez robic Siemensy piezo i Pompki do silnikow
2.0 TDI 16V bo juz glowica czeka
wkrotce chyba splodze jakis temat gdzie zbiore wszystkie info w calosc ..
Trynity pisze:macie jakies nowe wieści co z tymi wtryskami u mnie? czy potrzeba będzie je wymieniać? miał już ktoś styczność z tą 110KM CR? czekam na jakieś wieści, bo chcemy go pomodzić, a nie wiemy jaką drogę obrac
coś wymieniać, czy tylko program...
Trynity, ja myslę że u Ciebie i tak wczesniej ograniczeniem bedzie turbina...
moja rada - shamować auto zobaczyc jak trzyma serie a potem wgrać program - pewnie koło 140-150KM się pojawi i to juz powinno wystarczyć
powyżej pewnie podda się sprzęgło, trzeba zmieniać turbine i wtedy wyjdzie czy układ wtryskowy jest słabszy od wersji 140 CR