Kompletne sprzęgło czy tylko tarcza??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kompletne sprzęgło czy tylko tarcza??
Witam Koledzy!
Mam pytanie dotyczące wymiany sprzęgła. Śliska mi się dość mocno, do 2000tys obr/min ciągnie normalnie a potem już się sliska i nie można dynamicznie przyspieszyć czy wyprzedzić.
I teraz moje pytanie brzmi:
Czy jest konieczna wymiana kompletnego sprzęgła z dociskiem łożyskiem i tarczą czy wystarczy sama tarcza?? I czy wymiana linki przy okazji też byłaby wskazana??
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź
Michał
Mam pytanie dotyczące wymiany sprzęgła. Śliska mi się dość mocno, do 2000tys obr/min ciągnie normalnie a potem już się sliska i nie można dynamicznie przyspieszyć czy wyprzedzić.
I teraz moje pytanie brzmi:
Czy jest konieczna wymiana kompletnego sprzęgła z dociskiem łożyskiem i tarczą czy wystarczy sama tarcza?? I czy wymiana linki przy okazji też byłaby wskazana??
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź
Michał
podpierasz lub podwieszasz silnik , odpinasz kable od skrzyni - impulsator lub linkę szybkościomierza , kable od wyłącznika wstecznego światła , odkręcasz obie półośki od skrzyni , odkręcasz łapę skrzyni i śruby co trzymają skrzynię do silnika , wyjmujesz skrzynię
[ Dodano: 19 Sty 2010 13:26 ]
linkę jak masz bez samoregulacji , to kup taką samą
[ Dodano: 19 Sty 2010 13:26 ]
linkę jak masz bez samoregulacji , to kup taką samą