Mam silnik 1V i chce wstawić sobie coolerka. Polecono mi abym wstawił sobie wtryski od SB-ka (i pompe z grzybkiem). Czym one sie różnią od wtysków z mojego 1V(pewnie ciśnieniem ale chce znać szczegóły)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wybacz al enie rozumie jak -10 stopni to jedn kon, znam przypadek ze padly dwie pompy w jednym aucie z powodu z amalych wtryskow.grandi pisze:Nie muszą być wydajniejsze wtryski bo ta pompa daję 5% doładowania w porównaniu do zwyklego diesla każde obniżenie temperatury o 10 stopni to jeden koń
ja wole na zimne dmuchac:) ja tam do konca jeszcze calkowicie tego tematu nie ogarniam, wiem ze jest lepiej i tyle, pozatym wszystko zalezy jak masz dawke i doladowanie ustawione. Świetnym przykladem padania pomp przez wtryski jest auto Michaś_1977 z naszego forumJa już zrobiłem kolo 20 tys na seryjnych i nic się narazie nie dzieje z moją pompą a mam od JR
Mh, a jak jest plus 30 to mozna uchylic okno i wtedy 5 pkt. do lansugrandi pisze:ażde obniżenie temperatury o 10 stopni to jeden koń.
Tak jak wczesniej pisalm mam wzglednie male pojecie, ale na 99 procentgrandi pisze:1V dajaą cisnienie 130 a SB 150
mógłbyś podać jakieś źródło bo pierwszy raz słysze.grandi pisze:emp spalin o 10 stopni to jedemn koń
Niestety nie grandi,grandi pisze:1V ma wtryski od zwuklego diesla
raf-gog pisze:1V- cisnienie 155bar
JR,SB- 155bar
zwykly diesel 130
raf-gog pisze:znam przypadek ze padly dwie pompy w jednym aucie z powodu z amalych wtryskow.
Tak pompa była od AAZ i była zdrowo pomodzona-padła...założyłem (na czas poszukiwań dawcy) niemodzoną pompę od JR,ale samą dawką dobrze podkręciłem-padła...grandi pisze:Michaś nie miał pompy od 1.9? z resztą pewnnie dawka u niego nie była seryjna
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 26 gości