Golf 3 GTI TDI Problem z poduszką pod skrzynią giegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Golf 3 GTI TDI Problem z poduszką pod skrzynią giegów
Hey! Może ktoś mi podpowie co się dzieje z moim Golfikiem? A mianowicie: W momencie rozruchu silnika dźwignia zmiany biegów wali o podłogę gdy gwałtownie się przyśpiesza z pod auta wydobywa się chrobot oraz dźwignia wygina się do tyłu! Problem z włączeniem biegu pierwszego.Może ktoś wie co konkretnie się stało? Dzięki! P.s. Sorry jeśli coś nie tak ale jestem poraz pierwszy na forum
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Ja kiedys wymieniałem poduszkę od strony skrzyni. Efekt uszkodzenia był najlepiej widoczny na wstecznym biegu. Otworzyłem maskę i przy cofaniu było widać jak podnosi się silnik od strony skrzyni biegów (oczywiście potrzebujesz drugiej osoby aby patrzyła albo cofała ... jak wolisz ). Koszt poduszki to około 50 zł koszt wymiany podobnie. Ale musisz trafić na mechanika który ma pojęcie o mechanice... . Jak nie będzie wiedział jak się za to zabrać to sporo sobie policzy bo zmarnuje przy tym pół dnia. Ten który mi wymieniał uwinął się w 1 godzinę.