Dorobienie kluczyka MK3 -97r-
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dorobienie kluczyka MK3 -97r-
Witam,
Jak rozpoznać czy w kluczyku jest immobilizer?
Zgubiłem drugi kluczyk i chciałbym dorobić, żeby był komplet.
Pozdrawiam
Jak rozpoznać czy w kluczyku jest immobilizer?
Zgubiłem drugi kluczyk i chciałbym dorobić, żeby był komplet.
Pozdrawiam
No to chyba mam problem....
Mi też się wydawało że jest immo, ponieważ po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka, jest takie specyficzne piknięcie....
Jakie to mogą być pieniądze za dorobienie takiego kluczyka?
Pozdrawiam
Szewer
[ Dodano: 29 Sty 2010 17:23 ]
Otworzyłem kluczyk i nie widzę tam żadnej kostki Philips.
Jest tylko coś jakby kawałek metalu albo coś takiego, zrobiłem fotkę.
Mi też się wydawało że jest immo, ponieważ po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka, jest takie specyficzne piknięcie....
Jakie to mogą być pieniądze za dorobienie takiego kluczyka?
Pozdrawiam
Szewer
[ Dodano: 29 Sty 2010 17:23 ]
Otworzyłem kluczyk i nie widzę tam żadnej kostki Philips.
Jest tylko coś jakby kawałek metalu albo coś takiego, zrobiłem fotkę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt sty 29, 2010 18:27 przez szewer, łącznie zmieniany 1 raz.
dorobienie kluczyka z immo to koszt około 100PLN
niekoniecznie musi być Philips ja mam bez oznaczeń
niekoniecznie musi być Philips ja mam bez oznaczeń
Ostatnio zmieniony pt sty 29, 2010 18:31 przez maly1909, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak mój wygląda identycznie.K@mil_mk3 pisze:[url=http://images39.fotosik.pl/250/d2f07d222ef96deemed.jpg]Obrazek[/URL]
Widac chip Immo po lewej stronie
Dzięki
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tak idz do zwyklego kolesia ktory dorabia klucze on ma tam takie urzadzenie wklada klucz i musi to jakos dostroic dobrze, tak mi tlumaczyl dlatego takie koszta w sumie duze, ale chyba tez musze sie wybrac bo drugi kluczyk zgubilem....szewer pisze:Macie racje, jest tam taka mała czarna kosteczka, bez żadnego napisu ale jest.
Jak ten człowiek który dorabia wie jaką trzeba kosteczkę włożyć do tego dorabianego klucza? Zczytuje to?
Do kogo trzeba się zgosić? Zwykły koleś co dorabia klucze w supermarkecie czy jakiś elektronik?
Pozdrawiam
Szewer
TDI POWER
za sklonowanie pastylki dalem 50 - specjalistyczny warsztat zajmujacy sie komputerami i imobilizerami w tychach
za dorobienie kluczyka 15 - w hipermarkecie,
tylko ze ja mam piloty scyzoryki z alarmu i surowke z kluczyka musialem odciac a koncowke doszlifowac poniewaz gosc od dorobiania kluczy nie mial surowek do mk3 na scyzoryki (twierdzil nawet ze takich wogole nie ma)
za dorobienie kluczyka 15 - w hipermarkecie,
tylko ze ja mam piloty scyzoryki z alarmu i surowke z kluczyka musialem odciac a koncowke doszlifowac poniewaz gosc od dorobiania kluczy nie mial surowek do mk3 na scyzoryki (twierdzil nawet ze takich wogole nie ma)
Ostatnio zmieniony ndz sty 31, 2010 13:37 przez rav220, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę, niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.