Sam wchodzi na obroty:(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Sam wchodzi na obroty:(
Witam z związku z tym ze nie mogę nic znaleźć na ten temat to zakładam nowy temat jeśli jednak coś jest na forum a mi się nie udało proszę mnie skierować do danego tematu.
Mianowicie mam problem ze swoim golfem mk2 rok 91 silnik 1,6 gaźnik elektroniczny problem polega na tym iż silnik sam się wkręca na obroty sam z nich schodzi jakby ktoś dodawał i odejmował gazu nie mam pojęcia czego to może być wina. Proszę o szybką pomoc
Mianowicie mam problem ze swoim golfem mk2 rok 91 silnik 1,6 gaźnik elektroniczny problem polega na tym iż silnik sam się wkręca na obroty sam z nich schodzi jakby ktoś dodawał i odejmował gazu nie mam pojęcia czego to może być wina. Proszę o szybką pomoc
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 11:05 przez KRZYSIEKMK2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
takich teamtow na forum jest duzo. Sprawdz wezyki podcisnieniowe ktore ida do gaznika, zobacz czy jak go odpalisz i troche ogazujesz czy sam rusza sie nastawnik przepustnicy ( moze byc uszkodzona membrana) zobacz jak chodzi przepustnica.
Zapewne masz 1.6 PN a gaznik Pierburg 2EE??
Zapewne masz 1.6 PN a gaznik Pierburg 2EE??
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 12:12 przez VW Golf II, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
tak właśnie mam taki gaźnik. ten nastawnik w którym miejscu? ma ktoś schematy po polsku?
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 12:27 przez KRZYSIEKMK2, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
-
- Użytkownik
to biale duze to nastawnik.
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 12:52 przez VW Golf II, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
no no to jest ten gaźnik. jak sprawdzic co moze byc zepsute?
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 12:56 przez KRZYSIEKMK2, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Użytkownik
Zobacz czy ta gruszka czasem nie wariuje mozliwe ze jest uszkodzona membrana i bedzie sie tak działo. Odpal auto pogazuj troche i zobacz czy sama sie rusza.
Pozniej zobacz wszystkie wezyki podcisnieniowe idace do gaznika i filtra powietrza. Moga byc popekane.
Sciagnij filtr powietrza i zobacz jak zachowuje sie przepustnica czy sama czy tylko wtedy jak dodasz gazu.
A tak pozatym to masz takie objawy na PB czy LPG??
Pozniej zobacz wszystkie wezyki podcisnieniowe idace do gaznika i filtra powietrza. Moga byc popekane.
Sciagnij filtr powietrza i zobacz jak zachowuje sie przepustnica czy sama czy tylko wtedy jak dodasz gazu.
A tak pozatym to masz takie objawy na PB czy LPG??
-
- Nowicjusz
na benzynie auto nie ma założonego gazu. wężyki są wymienione. jaka gruszka?
Ostatnio zmieniony sob sty 30, 2010 13:02 przez KRZYSIEKMK2, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
-
- Forum Master
- Kontakt:
Kolega miał na uwadze nastawnik(biały) - na fotce.KRZYSIEKMK2 pisze:na benzynie auto nie ma założonego gazu. wężyki są wymienione. jaka gruszka?
Może też być po przeciwnej stronie fotki - też biały i mniejszy - potencjometr.
Całość jest wzajemnie zależna przez sterownik(na podszybiu).
Na uruchomionym wypinaj i wpinaj złączki elektryczne - zacznij od elektromagnesu ssania(z lewej u góry, patrząc z przodu auta) powinien zejść z obrotów.Drugi - potencjometr(z lewej na dole w osi przepustnicy) może gasnąć.
Nastawnik - mam na swojej ulicy warsztat jaki regeneruje pompy paliwowe, nastawniki i inne - trzeba będzie - dam namiar.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
-
- Nowicjusz
-
- Użytkownik
-
- Nowicjusz