Witam
Dotychczas ze skrzynią biegów nie miałem żadnych problemów. Jednak ostatnio oddałem auto do mechanika w celu wymiany simmeringa na wybieraku biegów i po tej wizycie mam problem z biegiem 2 i 4. Wchodzą lekko ale czasami nie chcą wyskoczyć. Mechanik twierdzi że naprawa nie ma nic wspólnego z usterką.
Co może być przyczyną?
1.6 Abu problem po naprawie z 2 i 4 biegiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1.6 Abu problem po naprawie z 2 i 4 biegiem
Ostatnio zmieniony pn lut 01, 2010 15:16 przez puzon_16, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
jak nie ma jak ma, musiał odpiąć lewarek od skrzyni żeby ten symering wymienić, mi się wydaje że to kwestia regulacji, jak przed wymianą było dobrzeBo wymiana owego simmeringu faktycznie nie ma wpływu na działanie skrzyni
(jakby co mam skrzynie od ABU)
Ostatnio zmieniony pn lut 01, 2010 19:11 przez Przemo440, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie regulacja powinna pomóc.
Sprawdź też kolego, czy czasem nie nabiło Ci się śniegu na belkę zawieszenia.
Ja po ostatnich śniegach przedzierając się przez nasze polskie drogi miałem nabite tyle śnigu na belce zawieszenia, że nie mogłem wrzucić 2 i 4. Reszta biegów była. Powód był banalny, ale jednak.
Sprawdź też kolego, czy czasem nie nabiło Ci się śniegu na belkę zawieszenia.
Ja po ostatnich śniegach przedzierając się przez nasze polskie drogi miałem nabite tyle śnigu na belce zawieszenia, że nie mogłem wrzucić 2 i 4. Reszta biegów była. Powód był banalny, ale jednak.