Mały problem z nagrzewnica...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
to są specjane spiralki dzięki czemu płyn wykonuje ruch okrężny i dokładnie oddaje ciepło na śianki nagrzewnicy, w twoim przypaku nagrzewnica się już skończyła, nalot na rurkach, dlatego masz problem i nie masz gorącego nadmuchcu,wymień nagrzewnicę a problem zniknie, oczywiscie oryginał bo z zamniennikami to różnie
- dominik528
- Nowicjusz
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
raczej nie,bo gorąca to ona będzie najlepiej jakbyś ją złożył tak jak była i wentylator na 4 i ognia, tylko szkoda roboty wymien na nową, chyba że masz czas i autoa nie potrzebne to się bawH@lski pisze:miało by to jakiś sens?
zalałeś wodą, woda zawiera w sobie różne pierwiastki które wytrącają sie podczas grzania (czajnik) i nagrzewnice szlak trafiłH@lski pisze:ale czym że zalałem wody do niej
- dominik528
- Nowicjusz
W sumie nie powinno się wlewać wody zamiast płynu (pomijając awaryjne przypadki) właśnie dlatego przez osadzający się w niej osad. To mogło spowodować że nagrzewnica jest mniej drożna i słabo grzeje.
Hmm.... nagrzewnicę masz nie tak dawno wymienianą, może spróbuj (jak ci się chcę) zlikwidować ten osad jakimiś środkami.
Hmm.... nagrzewnicę masz nie tak dawno wymienianą, może spróbuj (jak ci się chcę) zlikwidować ten osad jakimiś środkami.