[Hamulce] Nie mam wogole hamulcow.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Hamulce] Nie mam wogole hamulcow.
Witam. Dopiero wsiadłem do samochodu i zapalila mi sie czerwona kontrolka z wykrzyknikiem i na zolto abs. Nie dzialaja mi hamulce. Cos zalapuja jak wcisne maksymalnie pedal hamulca ale leciutko. Co moze byc tego przyczyna? Czyzby awaria klockow? Odrazu moje drugie pytanie, czy jak skonczyl mi sie plyn hamulcowy i wleje na czysto nowy to dojade do mechanika? Poniewaz samochod stoi na srodku miasta i za bardzo nie idzie odpowietrzanie itp. Prosze pomóżcie.
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
jak masz trochę wiedzy technicznej to dasz radę, pytanie co z nim się stało, popatrz dokładnie na każde koło i zlokalizuj wyciekpogrom pisze:Otworzylem zbiornik i pusty ;/ Masakra. Czyli samemu raczej nie dam rady wymienic plynu?
Ostatnio zmieniony wt lut 02, 2010 18:12 przez Przemo440, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- morfeusz86r
- Forum Master
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
W takim razie powodzenia, czasami trzeba sobie radzic, czy ty też jedziesz do mechanika żeby wymienic filtr powietrza? pewnie robisz to sam. Przecież nikt tu nie pisze że ma jechac normalnie tylko bardzo powoli , po co bulic zaraz za lawete, co innego jak ma 100km do domu to już inna bajka ale kilka kilometrów to żadna sztuka przy min prędkosci doczłapac sie do mechanikamorfeusz86r pisze:na ręcznym to można w domu
-
- Mały gagatek
dokładnie nikt nie kaze nie wiadomo ile jechac... no chyba ze jest kilkanascie km to lepiej nie ryzykowac i lawete wynając... jednak jak pisze że to gdzies w mieście wiec kilkaset metrów w miescie mozna popyrkac. hamowanie samym silnikiem nawet pomoże a w ostatecznosci ręczny i bedzie ok. tylko teraz troche strach bo jak snieg albo ślisko na ulicy czasem ręczny gorzej robi jak całkowity brak hamowania ;D xD