Skrzynia biegów....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia biegów....
mam dziwny problem ze skrzynią biegów...
a dokładnie to ze wciskiem na wsteczny....
po prostu u mnie tego nie ma...
tylko od razu jest w wsteczny...
czasami jak wracam po nocy do domu to na światłach wrzucam 1... zeby podjechac te kilka cm zeby mieć pewnośc ze to jedynka a nie R...
Problem? jak tak to z czym ? mam sie martwic ?
a dokładnie to ze wciskiem na wsteczny....
po prostu u mnie tego nie ma...
tylko od razu jest w wsteczny...
czasami jak wracam po nocy do domu to na światłach wrzucam 1... zeby podjechac te kilka cm zeby mieć pewnośc ze to jedynka a nie R...
Problem? jak tak to z czym ? mam sie martwic ?
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 22:05 przez Olonor, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]Kupię Golfa 1 or 2 Łódź TANIO[/b]
- Diagnostyka VAG - VAS TANIO
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Zdejmij mieszek z drążka zmiany biegów i sprawdź co się dzieje pod spodem.
Na skrinie zaznaczyłem 2 elementy które powinny ładnie współpracować tzn.el oznaczony czerwona strzałką powinien po wciśnięciu lewarka (i przesunięciu go w lewo,a następnie do przodu) od spodu chwytać element oznaczony strzałką zieloną i nie powinien go puścić.
Na skrinie zaznaczyłem 2 elementy które powinny ładnie współpracować tzn.el oznaczony czerwona strzałką powinien po wciśnięciu lewarka (i przesunięciu go w lewo,a następnie do przodu) od spodu chwytać element oznaczony strzałką zieloną i nie powinien go puścić.
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 08:22 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
Mozesz miec któryś z tych elementów(co zaznaczył Michaś_1977, ) wyrobiony, uszkodzony albo ta sprezynka na rys nr 22 jest juz zuzyta lub peknieta i dzwignia zmiany biegow jest na wpół wciśnieta i dlatego wchodzi Ci wsteczny czasami bez wciśnięcia dzwigni w dol.
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
Olonor pisze:no jak sprecyzowac...
jaka skrzynia.jaki silnik, jaki golf itd...
chwyć dzwignie do gory i zobacz czy dalej sie wlancza wsteczny bieg zamiast jedynkiOlonor pisze:faktycznie to jak by spręzynka była trachnięta i on był ciągle w dole...
no wiec... jak tylko bd miał fure to to sprawdze...
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
w12 na codzień
w12 na codzień
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to ja mam Cie uczyc myslenia ?Olonor pisze:no jak sprecyzowac...
piszesz skrzynia biegów, to ja mam wiedziec co jej dolega ??
napisz, brak wstecznego, problem z wybieraniem biegów, cos bardziej sprecyzuj.. a nie skrzynia biegów... nie kazdy jest wrózka!
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- bartek234130
- Mały gagatek
Olonor, plasticzek sie wyrobil albo jest krzywy drązek co idzie od gałki do skrzyni ale jak wchodzi od razu to raczej plasticzek bo jak drazek czyli cały ten pret byl by wyrobiony to by cieżko wchodził i jak wchodzi tak jak ty mowisz to sie ten plastik wyrobil
VW tylko to jedno jedyne bo najlepsze :)
Moja dwójka
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=296744
Moja dwójka
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=296744
no no...
chyba raz tylko udało mi sie wsteczny dać zamiast jedynki...
no ale tak jak mówie... musze wycelowac jedynke zeby wstecznego czasem nie dać... no i tak jak wczesnbiej pisali drąrzek moze być w dole... bd dzis odbierał auto to zobacze
chyba raz tylko udało mi sie wsteczny dać zamiast jedynki...
no ale tak jak mówie... musze wycelowac jedynke zeby wstecznego czasem nie dać... no i tak jak wczesnbiej pisali drąrzek moze być w dole... bd dzis odbierał auto to zobacze
[b]Kupię Golfa 1 or 2 Łódź TANIO[/b]
- bartek234130
- Mały gagatek