Spalona żarówka mijania w MK5
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spalona żarówka mijania w MK5
jaka żarówka wchodzi do MK5 światła mijania?
czy można dostać się bez większych problemów do reflektora od strony silnika?
kumpel mówił, że łatwiej jest wykręcić reflektor i go wyjąć? czy nie zruszę prawidłowych ustawień wysokości- ma ktoś może doświadczenia w tym obszarze - proszę o radę
czy można dostać się bez większych problemów do reflektora od strony silnika?
kumpel mówił, że łatwiej jest wykręcić reflektor i go wyjąć? czy nie zruszę prawidłowych ustawień wysokości- ma ktoś może doświadczenia w tym obszarze - proszę o radę
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a kolega na pewno mówił o Golfie...z tego co wiem to w V jeden uchwyt lampy jest pod zderzakiem i trzeba zdjąć zderzak żeby się dobrać do lampy.endryou pisze:kumpel mówił, że łatwiej jest wykręcić reflektor i go wyjąć?
teoretycznie po wyjęciu lamp powinno się je ustawić, w praktyce niewiele osób to robi. Ja zawsze podjeżdżam na stację diagnostyczną żeby ustawili...robią to za free albo prawie za freeendryou pisze:czy nie zruszę prawidłowych ustawień wysokości
Szukaj.. Sam zakładałem temat w FAQ na temat żarówek oświetlenia..endryou pisze:jaka żarówka wchodzi do MK5 światła mijania?
Otwórz maskę i sam się przekonaj ile tam jest miejsca.endryou pisze:czy można dostać się bez większych problemów do reflektora od strony silnika?
Żarówkę wymienia się jak w 90% innych samochodów.
Nie sądzę żeby MK5 był Twoim pierwszym samochodem, więc chyba nie jeździłeś ze wszystkim do serwisów?
Na kimś muszą zarabiaćendryou pisze:więc pozostaje mi wizyta w serwisie?
I dlatego cieszę się, że zaczynałem od Fiata 126P i innych starszych aut, na których nauczyłem się m.in. podstawowej obsługi
Słuchasz rad kolegi zamiast samemu tam zajrzeć i spróbować..endryou pisze:kumpel mówił, że łatwiej jest wykręcić reflektor i go wyjąć? czy nie zruszę prawidłowych ustawień wysokości- ma ktoś może doświadczenia w tym obszarze
Powiem Ci tak.. Nie tak dawno mój znajomy do mnie zadzwonił, bo zaświeciła mu się lampka na desce (VW Passat B6). Opisał mi ją i mu powiedziałem od czego jest (przepalona żarówka). Zaproponowałem mu żeby kupił żarówkę i albo sam wymienił albo podjechał do mnie i mu wymienię. Jednak kolega stwierdził, że takie rzeczy to tylko i wyłącznie w warsztacie robią, po czym udał się do ASO i zapłacił za wymianę ponad 200zł (żarówki - bo wymienili obie + robocizna)..
Tak więc jeśli Cię stać to jedź do ASO, wymienią Ci, poczęstują kawą itd, itp
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Spalona żarówka mijania w MK5
fajnych masz kumpli tak jak kolega maxoff napisał 1 minuta i H7 wymieniona - i nie ważne czy mijania czy drogowa - dostęp jest idealnyendryou pisze:
kumpel mówił, że łatwiej jest wykręcić reflektor i go wyjąć?
[ Dodano: Sro 03 Lut, 2010 ]
endryou, może kumpel myślał o tyle - tam fakt - trzeba lampę wyjąć
w MK4 wymieniałem sam wieeele razy bo te H7 palą się co kilka miesięcy, a w MK5 jest zdecydowanie mniej miejsca między tyłem reflektora i resztą "bebechów" także po powierzchownych oględzinach stwierdziłem, ze może byc problem
ale przynajmniej wiem ze H7 - swoją drogą czemu ładują te żarówki do golfów, skoro się tak często palą, w innych wozach jak jeździłem na H4 to po kilka lat przezywały
ale przynajmniej wiem ze H7 - swoją drogą czemu ładują te żarówki do golfów, skoro się tak często palą, w innych wozach jak jeździłem na H4 to po kilka lat przezywały
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 23:29 przez endryou, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
widziałeś jak koleś na filmiku to robił ?? poza tym koledzy co mają mk5 piszą że nie ma problemuendryou pisze:w MK5 jest zdecydowanie mniej miejsca między tyłem reflektora i resztą "bebechów" także po powierzchownych oględzinach stwierdziłem, ze może byc problem
...taka żarówka to zabytek technicznyendryou pisze:w innych wozach jak jeździłem na H4