nie wiem gdzie je kupujesz, w lidlu czy biedronce kolego otwórz machę, schyl się i zobacz jak to wygląda, bo mam wrażenie że szukasz problemu tam gdzie go nie ma. pozdro.endryou pisze:bo te H7 palą się co kilka miesięcy,
Spalona żarówka mijania w MK5
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 23:47 przez maxoff, łącznie zmieniany 1 raz.
Itam szybciej.. W poprzednich lampach (zwykłych) miałem H7 na mijania i H1 na drogowych. H7 były wrzucone przez poprzednika i świeciły również za mojej kadencji (tj. od końca grudnia 2007), do zmiany na xenony (gdzieś do maja 2009 i pewnie dalej by świeciły, bo leżą w zwykłych lampach). Tak więc jak widzisz, zwykłe H7 OSRAM mogą świecić dłużej - u mnie 1,5 roku, u poprzednika nie wiem ile i nadal działają.jhosef pisze:H7 niestety palą się bardzo szybko. Zwłaszcza lepsze. Wynika to z podniesienia temperatury żarnika.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
jakby to był prawy reflektor to by dało rade, ale za lewym jest naprawdę mało miejsca, ledwo rozprostowana dłoń się mieści na nim, z tyłu zaraz obok filtra jest jakaś czarna skrzynka, i jakiś moduł od alarmu chyba, także nie wiem jak wy to robicie....
chyba będę musiał poprosić jakąś koleżankę z drobną rączką o pomoc..
chyba będę musiał poprosić jakąś koleżankę z drobną rączką o pomoc..
maxoff masz racje troche sie zagalopowalem Dzisiaj wymienialem rozrzad w mk5 i fakt nie trzeba lampy wyciogac Myslalem ze w mk5 jest tak jak w Octavi 2 ze trzeba lampe wyciognac
A faktycznie tak jest zarowki H7 sie czesciej przepalaja jak H4 mam to doswiadczone W ASO sprzedaja specjalne takie ustrojstwa podlacza sie je szeregowo z kostka zarowki h7 i jest po problemie jest zarowka wtedy zywotniejsza Dla nie ktorych wlascicieli aut z zarowka H7 jest to zjawisko dziwne jak slysza ze te zarowki padaja czesto bo unich np jedna na rok A znam takich co tyle razy maja te zarowki wymieniane ze ich szlak bierze
A faktycznie tak jest zarowki H7 sie czesciej przepalaja jak H4 mam to doswiadczone W ASO sprzedaja specjalne takie ustrojstwa podlacza sie je szeregowo z kostka zarowki h7 i jest po problemie jest zarowka wtedy zywotniejsza Dla nie ktorych wlascicieli aut z zarowka H7 jest to zjawisko dziwne jak slysza ze te zarowki padaja czesto bo unich np jedna na rok A znam takich co tyle razy maja te zarowki wymieniane ze ich szlak bierze
Ostatnio zmieniony czw lut 04, 2010 22:19 przez jeryk10, łącznie zmieniany 3 razy.
żarówe wymieniłem, na początku przeszkadzała syrena przkręcona do tej skrzynki co są bezpiecnziki i jakieś złącza elektryczne, ale okazało się że nawet nie musiałem tej syreny odkręcać bo cała obudowa podnosi się razem z syreną do góry, także luzik
co do H7 to być może to jest takie złudzenie że palą się szybciej niż np H4, ale jeszcze kilka lat temu nie trzeba było jeździć na światłach w dzień...
co do H7 to być może to jest takie złudzenie że palą się szybciej niż np H4, ale jeszcze kilka lat temu nie trzeba było jeździć na światłach w dzień...