wyciek płynu ze wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wyciek płynu ze wspomagania
Witam Panowie.
Rano po wyjechaniu z garażu zauważyłem wyciek płynu od wspomagania.
Podjechałem na kanał i ciężko jest mi stwierdzić skąd to może uciekać ponieważ wszystko jest pod wahaczem i nic nie widać.
Mozę ktoś miał taki problem ?
Czy to jakiś wężyk? słyszałem ze możne też być wyciek z maglownicy ??
Jakie koszta?:/
Eh....
Rano po wyjechaniu z garażu zauważyłem wyciek płynu od wspomagania.
Podjechałem na kanał i ciężko jest mi stwierdzić skąd to może uciekać ponieważ wszystko jest pod wahaczem i nic nie widać.
Mozę ktoś miał taki problem ?
Czy to jakiś wężyk? słyszałem ze możne też być wyciek z maglownicy ??
Jakie koszta?:/
Eh....
- maryjan
- Gadatliwa bestia
Siomek6, jak z maglownicy to trochę kosztów będzie. Ale wpierw postaraj sie wszystko wytrzeć na zgaszonym silniku i wtedy podłóż (najlepiej popier biały) i popatrz skąd leci inaczej niepotrzebnie zaczniesz ładowac się w koszta. Stawiam na wąż, zima czyli śnieg + sól + mróż + starsze przewody = ?????
Pilnuj stanu bo jak zajedziesz pompę to będziesz miał następny wydatek.
Pozdrawiam
Pilnuj stanu bo jak zajedziesz pompę to będziesz miał następny wydatek.
Pozdrawiam
Dziki
Cudów nie ma.Siomek6 pisze:Czy jest taka możliwość ze wyciek sam zatamuje?
Maglownice z tego co wiem mozna po prostu regenerować, zobacz czy gdzies w Twoich okolicach nie robia takich rzeczy na pewno wyjdzie taniej.
Taa Golfy / Venta wszystkie mialy takie same.Siomek6 pisze:Obojętnie od jakiego golfa III będzie pasowała maglownica?
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
często przebywam w rożnych warsztatach i stacjach obsługi pojazdów i nie słyszałem zeby za zbierznośc ktoś powiedzial więcej niż 60 pln > a przestawianie kierownicy na wieloklinie nie zawsze jest konieczne. moim zdaniem jeśli ktos zamierza dłurzej pojezdzić autem to tylko wymiana całej maglownicy bo ta regeneracja to tylko taki pic na wode chyba że tylko samo uszczelnanie wycieku