drgania kierownicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
drgania kierownicy
Witam!!! Posiadam golfa tdi PD i następujący problem dziś zaobserwowałem podczas przyśpieszania na 4-5 biegu prędkość około 115 km/h dziwne dające się odczuć wibracje kierownicy oraz w mniejszym stopniu całego auta. drganie ustaje gdy popuszczę pedał gazu. Może mi ktoś jakoś pomóc.
[ Dodano: 06 Lut 2010 16:49 ]
Dodam jeszcze że wibracja kierownicy wydaję się jak by pochodziła od silnika.
[ Dodano: 06 Lut 2010 16:49 ]
Dodam jeszcze że wibracja kierownicy wydaję się jak by pochodziła od silnika.
szybciej jedziesz dalej bedziesz
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jak przy gaszeniu i odpalaniu auta tez czujesz "drgania" a raczej szarpnięcia to wskazuje to na dwu masowe koło zamachowe.. jeśli chodzi o drgania karoserii
[ Dodano: 06 Lut 2010 16:59 ]
Same wibracje kierownicy to.. źle wyważone koła.. luzy w przekładni kierowniczej.. uszkodzony - wybity sworzeń wahacza..
[ Dodano: 06 Lut 2010 16:59 ]
Same wibracje kierownicy to.. źle wyważone koła.. luzy w przekładni kierowniczej.. uszkodzony - wybity sworzeń wahacza..
wina nie wyważonych kół to chyba nie bardzo bo by drżało cały czas a tu tylko gdy dodaję gazu no i przy zapalaniu też jest wszystko oka a czy to możliwe aby tak było gdy był uszkodzony - wybity sworzeń wahacza.. bo akurat z lewej strony jest do robienia stworzeń wahacza. z góry dzięki za pomoc.
[ Dodano: 06 Lut 2010 17:07 ]
no na początku też myślałem że to może być spowodowane przez lód ale to nie to.
[ Dodano: 06 Lut 2010 17:07 ]
no na początku też myślałem że to może być spowodowane przez lód ale to nie to.
szybciej jedziesz dalej bedziesz
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Dokładnie ,dziś jeżdziłem swoim drugim autem który więcej teraz stoi niż jeżdzi .Nie dało się jechać więcej niż 90 tką bo rzucało kierą . Ostatnio jeżdzilem nim jak było sucho bez sniegu i nic takiego nie miało miejsca nawet przy znacznych prędkościach .Także jak pojawiło wam się po tych śniegach to zanim zaczniecie sprawdzać elementy układu kierowniczego i zawieszenia proponuję odkręcić przednie koła i oczyścić z zmarzniętego śniegu i lodu albo wstawić auto do ciepłego garażumaciek88 pisze:Jest zima, przypadkiem nie masz zalegającej warstwy lodu lub śniegu na kołach?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
zobacz brzegóby wewnętrzne
Ostatnio zmieniony ndz lut 07, 2010 18:29 przez Mirek39m, łącznie zmieniany 1 raz.
Mirek