TDK - co to jest?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
TDK - co to jest?
Witam
Mam zamiar kupić auto w Norwegii i przeglądając oferty natrafiam na Golfy 2 i 3, Vento, Passaty z silnikami diesla 1.9 TDK. Co to za silnik. Jakaś specjalna wersja na Skandynawię?
Mam zamiar kupić auto w Norwegii i przeglądając oferty natrafiam na Golfy 2 i 3, Vento, Passaty z silnikami diesla 1.9 TDK. Co to za silnik. Jakaś specjalna wersja na Skandynawię?
Wachcio, a gdzie ten napis jest umieszczony TDK??? bo pytam ojca .A on mi na to ze to sa silniki TD. Czyli wtrysk pośredni. Pompa wtryskowa VE4/9 kilka modeli turbin. jak dobrze zapamiętałem typu kkk K-14 i Garet. z tym ze te garety były w roku 90 itd ciśnienia wtryskiwacza następuje za pomocą podkładek regulacyjnych .A juz na marginesie To nie jestem do końca pewny! Może ktoś potwierdzi W Golfach 2 nie było 1,9 silnika! bodajże!Wachcio pisze:Golfy 2 i 3, Vento, Passaty z silnikami diesla 1.9 TDK.

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
A co powiesz na to?piotrekgal pisze:W serii nie bylo.
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cac ... MsEMPNYPvA
To są jakieś głupoty, tak wcześnie 1.9 było w audi i passacie (chodź nie jestem pewien), popatrzcie na konie - 60
przecież nawet wollnossący 1.9 był mocniejszy, a tu jeszcze napisane, ze turbo.
Tutaj chodzi o eko-diesla silnik 1V, z katalizatorem, który był w golfach od 89.

Tutaj chodzi o eko-diesla silnik 1V, z katalizatorem, który był w golfach od 89.
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 14:27 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
T O M A S pisze:A co powiesz na to?
http://docs.google.com/vi...GaCLSMsEMPNYPvA
pierwsze na oczy widze, slysze, wiem, ze te opcje byly w passacie b3 zarowna 1,9d jak i td.
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Nawet bardzo dziwnajarekkoval pisze:ta tabelka jakas dziwna - golf mkII 2,0 D ?

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Wachcio, jeśli porównywać do mojego to byś musiał wydać ze dwa koła żeby mnie dogonić :green_fuck:
Jeśli to auto idzie na handel to pewnie się opłaci, bo masz spore szanse, że silnik będzie żyleta, natomiast jeśli chcesz nim jeździć to przydałoby się przynajmniej zmienić pompę i wywalić kata, tak żeby jakieś vento mu nie podskoczyło
przy okazji spadnie spalanie, bo 1V pali najwięciej z wszystkich 1.6 td
Jeśli to auto idzie na handel to pewnie się opłaci, bo masz spore szanse, że silnik będzie żyleta, natomiast jeśli chcesz nim jeździć to przydałoby się przynajmniej zmienić pompę i wywalić kata, tak żeby jakieś vento mu nie podskoczyło