Witam
Posiadam Golfa III 1,6 1993r. z LPG.
Golfik działa bez zarzutu silniczek cichutko pracuje ale... Co jakiś czas z komory silnika słuchać dziwny dźwięk ,przypominające gwizdanie czy huczenie sowy Problem pojawia się najczęściej w trasie , nieraz trwa 5 sekund a nieraz 30. Tak jakby powietrze dostawało się tam gdzie nie trzeba i wydawało taki dźwięk. Czy ktoś już spotkał się z czymś takim ?
Golf III 1,6 dziwny dźwięk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III 1,6 dziwny dźwięk
Ostatnio zmieniony sob lut 06, 2010 18:22 przez jib, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie miałem takie same objawy, zazwyczaj ten dźwięk trwał 5 sekund, ale zdażyło się, że też troche dłużej. Tak jak mówisz - jakby sowa wysoko fuczała.
Nie interesowałem się tym, bo silinik jak zegarek dobrze tykał.
Kiedyś jak nalewałem płynu do spryskiwaczy to się załączył elektrowentylator na chłodnicy i to fuczało z łożysk jak przypuszczam.
Zerknij więc tamjib, lub posłuchaj innych łożysk, ewentualnie sprawdź ich stan bez słuchania na wył silniku.
Nie interesowałem się tym, bo silinik jak zegarek dobrze tykał.
Kiedyś jak nalewałem płynu do spryskiwaczy to się załączył elektrowentylator na chłodnicy i to fuczało z łożysk jak przypuszczam.
Zerknij więc tamjib, lub posłuchaj innych łożysk, ewentualnie sprawdź ich stan bez słuchania na wył silniku.
Fido R.S.
Naprawiłem lewą prowadnice szybra bez ścągania podsufikti :) - jak coś to pisać
Dla wszystkich, którzy nie mają MFA -> motostat.pl
Naprawiłem lewą prowadnice szybra bez ścągania podsufikti :) - jak coś to pisać
Dla wszystkich, którzy nie mają MFA -> motostat.pl