niebieskie dymienie mkII :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
taa to fakt ze zrobilem nim poki co jedynie 280km i wiem ze to mało żeby stwierdzić że oleju nie bierze, ale poki co po takim niewielkim przebiegu ubytek jest żaden , w każdym razie dzieki wszystkim za odpowiedzi, nie pozostaje mi nic innego jak odwiedzenie warszatatu i zrobienie tego ;/
(zapewne uszczelniacze/pierścienie)
thnx
thnx
"Bunkrów nie ma, ale też jest zajebiście!"
mk2 1,6 '88 Manhatan :D
mk2 1,6 '88 Manhatan :D
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
Jak masz niebieski dymek to napewno ci bierze bo nie ma silnego na niebieski dymek.siedlu pisze:taa to fakt ze zrobilem nim poki co jedynie 280km i wiem ze to mało żeby stwierdzić że oleju nie bierze, ale poki co po takim niewielkim przebiegu ubytek jest żaden , w każdym razie dzieki wszystkim za odpowiedzi, nie pozostaje mi nic innego jak odwiedzenie warszatatu i zrobienie tego ;/
thnx
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
mój golfik pali bardz ładnie tyle że od paru dni zaczoł strasznie kopcić na niebiesko jak mu wcisne pe,dał chciałbym to jakoś naprawic ale niewiem od czego zaczać
Ostatnio zmieniony ndz lut 07, 2010 16:00 przez radziu790, łącznie zmieniany 1 raz.
radek
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
Chyba zartujesz bialy dymek jest norma przy niskich temp,ale niebieski badz czarny dymek swiadczy tylko o tym ze Golf pobiera sobie olej.Latara_GOLF II pisze:Gdy by to były pierscienie i zjadałby olej to byłby to biały dym a nie niebiski,wiec proponuje sprawdzić na gazniku czy nie ma za bogatej mieszanki.moze jest koniecznosc regeneracji gaznika
olej zjada .chciałbym sie dowiedziec co trzeba naprawić , a młój golfik to mk2 1.3nz pełen wtrysk 1991
Ostatnio zmieniony ndz lut 07, 2010 20:28 przez radziu790, łącznie zmieniany 2 razy.
radek
-
- Mały gagatek
Nibe pierscienie trzeba wymienic,ale jak glowice bedziesz mial zdjeta to mozna ja odrazu splantowac,bo uszczelke pod glowica i tak musisz wymienic.
Ostatnio zmieniony ndz lut 07, 2010 16:26 przez jacekplacekk, łącznie zmieniany 1 raz.
radziu790 Mianowiscie kapitalka , głowica na stół uszczelniacze zaworowe i ja zrobił bym juz nowe zaworki przy okazi. Pierscienie i kaplet uszczelek wraz z głowiczką . gitarka
Akceptuje swoje pasje i raduje się nimi z całego serca. Kocham to co robie od dziecka i codziennie uczę się czegoś nowego "Mechanika"
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Kompletnie nieprawda.Latara_GOLF II pisze:Gdy by to były pierscienie i zjadałby olej to byłby to biały dym a nie niebiski,wiec proponuje sprawdzić na gazniku czy nie ma za bogatej mieszanki.moze jest koniecznosc regeneracji gaznika
Niebieski dym - palony olej;
Czarny dym - za bogata mieszanka (z różnych przyczyn);
Biały dym - pobieranie płynu chłodzącego.
Para wodna (czyli też białe obłoki ale szybko znikające, w porównaniu z dymem, który utrzymuje się długą chwilę po wylocie z rury) - w Dieslach i benzynowych w zimne dni to objaw prawidłowy, zimny silnik.
Ostatnio zmieniony ndz lut 07, 2010 16:30 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
No tak dokładnie , wiec wniosek jaki ? ja bym poszukał dobrego silniczka i wrzucał . Bo zeby to miało ręce i nogi musisz zrobic i uszczelniacze i pierscienie za jednym zamachem bo przeciez nikt ci 2 razy nie bedzie rozbierał za 1 cene jak wymienisz tylko uszczelniacze i dalej bedzie brał olej , a do wymiany pierscieni trzeba szarpnac głowiczke i wyciagac tłoki od góry. Wiec twoja decyzja , masz 3 , pierwsza sprzedac auto , druga to remont i jezdzisz autkiem bo to duży koszt takiej zabawy albo ostatnia szukaj dobrego silniczka i niech ci chłopaki przekładają
Akceptuje swoje pasje i raduje się nimi z całego serca. Kocham to co robie od dziecka i codziennie uczę się czegoś nowego "Mechanika"