włącznik / wyłącznik ASR/ESP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
włącznik / wyłącznik ASR/ESP
Witam,
potrzebuję schemat wtyczki włącznika / wyłącznika ASR/ESP ma ktoś może coś takiego ?
chodzi mi o to, bo mam rozpie... wyłącznik i chciałbym zrobić zworkę zanim kupię nowy
dziś przez ASR nie mogłem wyjechać z zaspy w którą się przypadkiem wbiłem
Pozdr.
potrzebuję schemat wtyczki włącznika / wyłącznika ASR/ESP ma ktoś może coś takiego ?
chodzi mi o to, bo mam rozpie... wyłącznik i chciałbym zrobić zworkę zanim kupię nowy
dziś przez ASR nie mogłem wyjechać z zaspy w którą się przypadkiem wbiłem
Pozdr.
[b]The discipline of writing something down is the first step toward making it happen.[/b]
jest jeden włącznik/wyłącznik a jest pare systemów pod tym jednymTo jak to jest,jak jest ASR,to i jest ESP?Bo ja mam ASR,ale ESP???
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
Wielkie dzięki za info jutro wypróbuję najpierw zrobię impuls, a jak nie zadziała, to wstawię zworkę
co do ESP i ASR to tak jak Qto napisał
Ps.
Kulon napisał/a
wiem, że np. na bezpieczniku ABS jest ESP i ASR, są one zespolone, ale włącznik jest tylko od ESP / ASR z tego co wiem mogłem wyciągnąć bezpiecznik, ale wolę tego nie robić
EDIT:
Niestety nie wytrzymałem do jutra i odrazu sprawdziłem niestety ani impuls ani zworka na powyższych kabelkach nie zadziałały ASR i ESP dalej na chodzie
a oto moja wtyczka
może jeszcze ktoś ma jakiś pomysł
Z góry THX
Pozdr.
co do ESP i ASR to tak jak Qto napisał
Ps.
Kulon napisał/a
jest jeden włącznik/wyłącznik a jest pare systemów pod tym jednym
wiem, że np. na bezpieczniku ABS jest ESP i ASR, są one zespolone, ale włącznik jest tylko od ESP / ASR z tego co wiem mogłem wyciągnąć bezpiecznik, ale wolę tego nie robić
EDIT:
Niestety nie wytrzymałem do jutra i odrazu sprawdziłem niestety ani impuls ani zworka na powyższych kabelkach nie zadziałały ASR i ESP dalej na chodzie
a oto moja wtyczka
może jeszcze ktoś ma jakiś pomysł
Z góry THX
Pozdr.
[b]The discipline of writing something down is the first step toward making it happen.[/b]
- cosmoo
- Użytkownik
- Kontakt:
dziś sobie sprawdziłem miernikiem, że pierwszy i drugi pin to podświetlenie, napięcie jest dopiero po przekręceniu włącznika świateł.
ale dlaczego nie ma reakcji na zwarcie pinów 5 i 6 ?? po podłączeniu VAG'a żadnych błędów.
Jak to jest z podświetleniem włącznika, czy świeci się cały czas, czy może wtedy gdy ESP jest wyłączone (lub na odwrót )
ale dlaczego nie ma reakcji na zwarcie pinów 5 i 6 ?? po podłączeniu VAG'a żadnych błędów.
Jak to jest z podświetleniem włącznika, czy świeci się cały czas, czy może wtedy gdy ESP jest wyłączone (lub na odwrót )
Zdaje się, że jest jak we włączniku grzania tylnej szyby..cosmoo pisze:Jak to jest z podświetleniem włącznika, czy świeci się cały czas, czy może wtedy gdy ESP jest wyłączone (lub na odwrót )
Po włączeniu świateł świeci się podświetlenie na czerwono, a po wciśnięciu (włączeniu lub wyłączeniu - nie wiem) ESP/ASR świeci się na inny kolor (pewnie żółty)..
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Przycisk ASR/ESP nie zmienia koloru podświetlenia
Przez cały czas świeci się na czerwono
[ Dodano: 16 Lut 2010 22:10 ]
Przez cały czas świeci się na czerwono
[ Dodano: 16 Lut 2010 22:10 ]
temat był poruszany na forum...teraz nie mogę znaleźć. Przyciski świecą się na czerwono i tak jak mówiszInna sprawa, że mogło to się różnić np. w zależności od roczników..
Shmatan pisze:po naciśnięciu wracał do pierwotnego wychylenia