MKII swap z 1.6 benzyna na 1.6TD
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
niestety, ale więcej zabawy jest .To_mas pisze:BeEerT, podobnie jak z 1.6
Do wymiany dochodzi jeszcze:
- półoś wraz z przegubami z prawej strony bo z lewej jest taka sama
- wybierak biegów bo jest inny
- linka prędkościomierza, gazu i sprzęgła
- prędkościomierz bo ma inny indeks
- o chłodnicy to nie wspomnę nawet bo ma wyjścia po drugiej stronie oraz jej węże
- skrzynia biegów bo jest inna oraz poduszki silnika przednia ( z łapą silnika ) jak i pod nogami kierowcy, prawą przed nogami pasażera też przydałoby się zapodać od diesla
- węże do nagrzewnicy
I to chyba tyle jeśli chodzi o te "grubsze" różnice między 1.6 benzyną a 1.3 .
Ostatnio zmieniony wt lut 16, 2010 18:09 przez marcinas1983, łącznie zmieniany 2 razy.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
BeEerT, stałem przed podobnym problemem... i... zapodałem TD i do tego taniej mnie to wyszło niż instalacja gazowa. U mnie za instalacje chcieli 1.9tys zł BRC II generacji, za polską sekwencję 2.4 tys zł. a dawcę w dieslu co prawda, ale z wszystkimi wyżej wymienionymi elementami na swapa kupiłem za 1.2 tys zł . Tylko przy swapie potrzeba trochę czasu żeby wszystko poprzekładać, ale porównanie jazdy TD z wolnossącą benzyną jest właściwie nie do porównania . Do tego w w około 2 tys. zł. podniosłem moc auta o 100% względem 1.3 silnika... jak widzisz... swap nie tylko podjąłem ze strony ekonomicznej ale i mocy
Aaa... właściwie to swap wyniósł mnie znacznie taniej bo jeszcze posprzedawałem różne pierdoły z dawcy i... może wyszedłem nawet na zero .
Aaa... właściwie to swap wyniósł mnie znacznie taniej bo jeszcze posprzedawałem różne pierdoły z dawcy i... może wyszedłem nawet na zero .
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
BeEerT, ze dwa tygodnie... tylko u mnie doszedł jeszcze montaż IC oraz dorobienie układu wydechowego o większej średnicy niż ten w TD , ale nie zawsze przy aucie siedziałem non stop. Jakby się dobrze za to zabrać to jeden dzień i auto jeździ z innym silnikiem, ale to trzeba mieć chęci na taką zabawę żeby w jeden dzień się obrócić .
Witam wszystkich kolegów!!
właśnie robię takiego swapa z 1.8, BeEerT, nie masz się nad czym zastanawiać, jak będziesz miał komplet części to dwie dniówki i zrobione, przyjemność z jazdy TD w porównaniu do 1,3 -bezcenna!
Mam tylko jeden problem, może ktoś poradzi, chodzi o podpięcie przekaźnika świec żarowych, styki 30, 87, 85, 86 i T mam rozpracowane ale co z L i 50? gdzie podpiąć żeby przekaźnik się samoczynnie wyłączał ?? bo jak na razie muszę zwierać na krótko i rozłączać bo inaczej trzyma cały czas. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.
Pzdr
właśnie robię takiego swapa z 1.8, BeEerT, nie masz się nad czym zastanawiać, jak będziesz miał komplet części to dwie dniówki i zrobione, przyjemność z jazdy TD w porównaniu do 1,3 -bezcenna!
Mam tylko jeden problem, może ktoś poradzi, chodzi o podpięcie przekaźnika świec żarowych, styki 30, 87, 85, 86 i T mam rozpracowane ale co z L i 50? gdzie podpiąć żeby przekaźnik się samoczynnie wyłączał ?? bo jak na razie muszę zwierać na krótko i rozłączać bo inaczej trzyma cały czas. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.
Pzdr
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=184541
Tu masz link do typa co jest po swapie takie jak ty planujesz pogadaj z nim a wszystko Ci wytłumaczy
Tu masz link do typa co jest po swapie takie jak ty planujesz pogadaj z nim a wszystko Ci wytłumaczy
JADĄC Z PRĘDKOŚCIĄ 280KM/H...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...