LPG-> benzyna, gasnie po wcisnięciu sprzęgła

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

grzesiekl
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

LPG-> benzyna, gasnie po wcisnięciu sprzęgła

Post autor: grzesiekl » pn mar 13, 2006 10:35

Witam
Mam golfaII 1,6PN. Od jakiegoś czasu gdy przełączam silnik z zasilania LPG na benzynę to po pewnej chwili gdy chce zmienić bieg i wcisnę sprzęgło to silnik gaśnie poza tym silnik na benzynie chodzi nierówno. Czy to może być wina lewego powietrza?
Przy wymianie wężyków od podciśnienia zauważyłem że w wężyku od odmy jest biała maź coś jak kisiel.

Awatar użytkownika
Christopherek
Forum Killer
Forum Killer
Auto: Audi a4 b6 cabrio
Silnik: Bfb
Kontakt:

Post autor: Christopherek » pn mar 13, 2006 12:38

witam ja w poprzednim aucie miałem tak samo tzn.jak jechałem i wciskałem sprzęgło samochód gasł i 2x prawie do rowu wpadłem bo w tym momencie skręcałem.U mnie winą był filtr powietrza który wymieniłem i jak ręką odjął.także sprawdź czy nie jestjuż za bardzo zasyfiony.Ale to juz przeszłość teraz tamtym autem jeździ mój brat a ja mojego golfika nigdy nie zagazuje.pozdro

Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf

grzesiekl
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: grzesiekl » pn mar 20, 2006 21:02

Filtr raczej nie bardziej podejrzewam lewe powietrze ale nie mam pojecia którędy się dostaje

Awatar użytkownika
kadet
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kadet » pn mar 20, 2006 21:56

ehh mam ten sam problem ale tylko na zimnym silniku. Jak wcisne sprezeglo na benzynce to obroty spadaja do ok. 500 no i wszystko mi w aucie przygasa...jednak dodam ze autko jeszcze nigdy mi nie zgaslo z tego powodu. Filtry wymienialem jakies 1000km temu wiec to raczej nie to...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”