SERVICE JETZT
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
serwis masz albo po przejechaniu dystansu (u Ciebie brakło 1400) albo po przekroczeniu okresu czyli rokkamzi96 pisze:witam na forum.Czy to normalne ze rano komputer w moim golfie IV pokazywal komunikat Service 1400 a po poludniu zaczol pokazywac Service Jetzt a przecierz nie przejechalem 1400 km. od rana tylko moze 30km .Czy ktos juz tak miał tez
witam .mam vw golf 4 w ktorym to od pewnego czasu wyskakiwal mi komunikat"ABGAST WERKSTATD",pojechalem na komputer co sie okazalo wykonczyla sie sonda lambda.kupilem sonde mechanik zamontowal i nie moze wykasowac bledu ktory caly czas wyskakuje tak jak przed wymiana.co zrobic zeby wykasowac blad lub jak sprawdzic czy wymieniona sonda jest sprawna???prosze o pomoc.
[ Dodano: 14 Lut 2010 15:25 ]
gwiazdka wyskakuje kiedy warunki na drodze sa zle czyli temp zew jest nizsza jak +4C.w moim golfie tak jest.
[ Dodano: 14 Lut 2010 15:25 ]
gwiazdka wyskakuje kiedy warunki na drodze sa zle czyli temp zew jest nizsza jak +4C.w moim golfie tak jest.
witam
pomozcie mi co oznacza gwiazdka ktora pokazuje sie kolo temperatury zewnetrznej??
czasami pokazuje sie i daj sygnal ???
mam auto 1msc .
pozdrawiam
pomozcie mi co oznacza gwiazdka ktora pokazuje sie kolo temperatury zewnetrznej??
czasami pokazuje sie i daj sygnal ???
mam auto 1msc .
pozdrawiam
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
witam
na wyswietlaczy komputera pojawil sie komunikat "SERVICE JETZT"
..pojawia sie dwukrotnie..zaraz po wlozeniu kluczyka do stacyjki a nastepnie jak
juz odpale samochod..
moje pytanie brzmi..czy jak nie wykasuje tego komunikatu VAGiem albo kombinacja
moje auto to:
MK IV / 2001 / ARL
na wyswietlaczy komputera pojawil sie komunikat "SERVICE JETZT"
..pojawia sie dwukrotnie..zaraz po wlozeniu kluczyka do stacyjki a nastepnie jak
juz odpale samochod..
moje pytanie brzmi..czy jak nie wykasuje tego komunikatu VAGiem albo kombinacja
to czy moze sie zdarzyc ze nie odpale samochodu? ile km moge przejechac z tym komunikatem? czy po prostu moge z nim jezdzic a on bedzie mnie informowal o koniecznosci servisu za kazdym razem jak bede odpalal auto?erik007 pisze:taki mój mały morał - trzeba się uwijać, żeby zdążyć wykonać kombinację zanim zgaśnie komunikat.
Ja wykasowałem w następujący sposób.
1.Nacisnąć, przytrzymać przycisk kasowania dziennego przebiegu.
2.Włączyć zapłon.
3.Zwolnić przycisk kasowania dziennego przebiegu.
4.Przekręcić w prawo przełącznik służący do ustawiania czasu (komunikat zostaje skasowany "---").
5.Wyłączyć zapłon.
6.Pamiętać o moim morale
moje auto to:
MK IV / 2001 / ARL
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
punktu niestety przyznac nie moge..ale dziekuje za pomocnorek111 pisze:ile km moge przejechac z tym komunikatem?
do końca żywota auta
pozdrawiam
[ Dodano: 15 Mar 2010 18:38 ]
a tu maly updatemariusz75 pisze:autor "greg"
legenda:
A - ustawianie godzin zegara
B - ustawienie minut zegara
nie wiem jak w innych VW ale w MK IV
przycisk
A -> kasowanie licznika kilometrow
B -> ustawienie zegara
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.