Olej w gaźniku... pali na 3 gary.PROBLEM.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Olej w gaźniku... pali na 3 gary.PROBLEM.
Witam forumowiczów. Mam problem ze swoim golfem 1.4. A mianowicie jakiś czas temu zauważyłem że silnik chodzi nierówno, przerywa, strzela i nie pali zawsze na 4 gary. Ostatnio zdjąłem pokrywę gaźnika aby sprawdzić czy tam jest wszystko ok., a tu cały gaźnik "zapluty" olejem( filtr powietrza też). W takim razie myślę że wiem skąd te wybuchy w wydechu (mieszanka oleju i benzyny:() ale nie wiem skąd się wziął ten olej:(:( czy to może być pęknięty jeden z pierścieni?? Jeszcze dodam że jak odkręcam korek wlewu oleju na włączonym silniku to chlapie dosyć mocno z niego. Proszę o pomoc.
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
chyba wtryskugego145 pisze:Ostatnio zdjąłem pokrywę gaźnika
olej z odmy, wyczyścićgego145 pisze:a tu cały gaźnik "zapluty" olejem( filtr powietrza też)
bez komentarzagego145 pisze:W takim razie myślę że wiem skąd te wybuchy w wydechu (mieszanka oleju i benzyny:(
wątpie nie ma nic wspólnego z tymgego145 pisze:czy to może być pęknięty jeden z pierścieni??
sprawdz czy nie zapchała ci się odmagego145 pisze:Jeszcze dodam że jak odkręcam korek wlewu oleju na włączonym silniku to chlapie dosyć mocno z niego