Klima Golfik II 1,6 D

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Sebastiano_
Nowicjusz
Nowicjusz

Klima Golfik II 1,6 D

Post autor: Sebastiano_ » pt mar 17, 2006 11:09

Mam klime, oraz wszystkie potrzebne do niej akcesoria. Klima jest kjuż założona i sprawdzona na szczelność. Jest to klima prawdopodobnie sterowana podciśnieniowo - zero elektryki. Czy powinna załączać się automatycznie po przesunięciu suwaka na pola z gwiazdkami, czy też potrzebny jest do tego jakiś włącznik z przekaźnikiem, wpiętym w instalacje. Prośba o pomoc, bo nie chce niczego spieprzyć. Po przesunięciu suwaka słychać jakieś fajne syczenie, czyli prawdopodobnie sterowanie jest podłączone i coś tak działa.

Pozdrawiam

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pt mar 17, 2006 12:38

A leci zimne powietrze? Ja mam klimę, ale elektryki jest tam od groma.Zaworki, czujniki,i nie wiem co jeszcze.

[ Dodano: Pią Mar 17, 2006 11:38 ]
Przekaźnik chyba też jest o ile pamiętam

[ Dodano: Pią Mar 17, 2006 11:41 ]
A ! i jeszcze jedno. Nie wiem jak to jest rozwiązane u Ciebie, ale wentylator do klimy - a chyba musi być jakiś- to ten sam co do układu chłodzenia. Z tym, że w funkcji klimy obraca się trochę wolniej. Wydaje mi się więc , że musi być jakiś przekaźnik który będzie go załączał, no i jakiś czujnik który powie kiedy to ma byc

Sebastiano_
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Sebastiano_ » pt mar 17, 2006 13:18

a posiadasz smoże schemat elektryczny takiej klimy?
szukałem wszędzie, we wszelkich tematach na forum i nie znalazłem. Jest wszystko oprócz klimy.
Byłbym bardzo wdzięczny za jakieś informacje na ten temat

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » pt mar 17, 2006 13:36

Niestety nie mam. Auto kupiłem i już była. A w instrukcji nie ma nic. Tylko jak ją włączyć

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » pt mar 17, 2006 14:31

Mialem kiedys klime w Mk2. Te syczenie to normalna sprawa, bo klapki w tym calym pudle z rozdzialem nawiewu sa sterowane pneumatycznie. Slychac to nawet po wylaczeniu zaplonu przez jakis czas dopoki jest jeszcze cisnienie w tym ukladzie sterowania... Co do cykniecia to u mnie tez bylo i no nawet glosno slyszalne, glosniej od pozostalych przekaznikow. Dokladnie nie pamietam ale wydaje mi sie ze te cykniecie bylo slychac spod maski, tak jakby przekaznik byl w komorze silnikowej. Klima powinna sie wlaczyc od razu po przesunieciu suwaka z pozycji "0" na pozycje z gwiazdka. Nie wiem jak u was, ale u mnie klima wlaczala sie tez zawsze na ostatniej pozycji - szyby. Wentylator u mnie tez sie wlaczal po wlaczeniu klimy, ale z jaka predkoscia to nie wiem, bo nie zwracalem na to uwagi.
Na tej stronce masz schematy http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=page09_g2

[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...

Sebastiano_
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Sebastiano_ » wt mar 21, 2006 08:52

Dzięki Inek

W końcu coś udało się zrobić dalej w tym temacie. Jeszcze raz Dzięki

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » wt mar 21, 2006 14:33

No problem :) :pub: