nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nie odpala
Witam na forum mam taki problam z golfikiem IV tdi 90KM .Tydzien temu wymienilem olej i skasowalem inspekcje przyciskami pod licznikiem (olej castrol magnatec 10W40)Autko odpalalo od pierwszego razu, po 7 dniach wymienilem filtr powietrza odpalilem go pochodzil 5 min bylo ok.Ale rano chce odpalic a tu lipa gdy dluzej przytrzymam na rozruszniku to wyskakuje mi ten napis po niemiecku OLDRUCK MOTOR AUS niby ze male cisnienie oleju ale na bagnecie widac ze oleju jest w sam raz .Moze ktos mial tez taki problem to niech napisze jak z tego wybrnal.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
To wina zasyfionego dolotu nagarem ściągnij wąż z obudowy zaworu egr i zobacz jak wygląda klapa gasząca, pewnie jest zasyfiona i trzeba będzie wyczyścić.OK. autko odpalilo problem tkwil w blaszce gaszenia zaciela sie i trzeba bylo ja ruszyc palcem i odskoczyla teraz pali za kazdym razem.To chyba wina mrozu ze nie odskoczyla bo wszystkie przewody sa w porzadku.
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
OLDRUCK MOTOR AUS niby ze male cisnienie oleju ale na bagnecie widać ze oleju jest w sam raz .
sam napisałeś, że ten napis znaczy ciśnienie oleju?! więc bagnetem nie sprawdzisz czy ciśnienie oleju jest ok?! poziom oleju nie ma nic do ciśnienia no chyba że nie masz w ogóle oleju:P
sam napisałeś, że ten napis znaczy ciśnienie oleju?! więc bagnetem nie sprawdzisz czy ciśnienie oleju jest ok?! poziom oleju nie ma nic do ciśnienia no chyba że nie masz w ogóle oleju:P
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
italiano_83 wlasnie zrobilem tak jak pisales klapa nie wygladala zbyt ladnie czyszczenie sie przydalo golfik pali jak ta lala.No i przydalo by sie pare koni wiecej w mojej 90-siatce ale nie wiem gdzie i jak to sie robi i czy nie jest to szodliwe dla turbiny i wogole silnika.italiano_83 pisze:To wina zasyfionego dolotu nagarem ściągnij wąż z obudowy zaworu egr i zobacz jak wygląda klapa gasząca, pewnie jest zasyfiona i trzeba będzie wyczyścić.OK. autko odpalilo problem tkwil w blaszce gaszenia zaciela sie i trzeba bylo ja ruszyc palcem i odskoczyla teraz pali za kazdym razem.To chyba wina mrozu ze nie odskoczyla bo wszystkie przewody sa w porzadku.
Ostatnio zmieniony ndz lut 21, 2010 21:28 przez kamzi96, łącznie zmieniany 2 razy.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jest tego dużo na forum odnośnie tuningu tdi Profesjonalnie wykonany nie szkodzi - aczkolwiek trzeba dbać o silnik i turbosprężarkę. W Łodzi jest z tego co wiem dobra "instytucja" zajmująca się takim modyfikacjami. http://www.g-lab.pl/kamzi96 pisze:italiano_83 wlasnie zrobilem tak jak pisales klapa nie wygladala zbyt ladnie czyszczenie sie przydalo golfik pali jak ta lala.No i przydalo by sie pare koni wiecej w mojej 90-siatce ale nie wiem gdzie i jak to sie robi i czy nie jest to szodliwe dla turbiny i wogole silnika