szarpanie silnika podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
No właśnie, lepiej się go nie czepiać jak nie trzeba, bo potem nie można dojść do ładu a to z turbo dziurą, a to z kopceniem - jeśli za mocno odkręcisz będzie to pierwsze, albo brak mocy, jeśli za mocno wkręcisz to drugie.
Podkładkę pod pina lepiej załóż na miejsce bo może on naciskać na bolec i pojawi się wyciek. Nie musi być to oryginalna, może być niższa.
Podkładkę pod pina lepiej załóż na miejsce bo może on naciskać na bolec i pojawi się wyciek. Nie musi być to oryginalna, może być niższa.
no to wrpce z tym ustawieniem slonecznika na ustawienia fabryczne zaznaczylem na nim delikatnie znak naszczescnie i rowne dwa obroty coflem...pewnie i tak ta pompa jest do wymiany to co mi pozostalo jak ja trochu pokrecic:) no wlasnie bo mysle ze bez podkladki za daleko wpadna i moze poprostu stozek zalapuje i tak o ten najgrubszy punkt zaarz po tym najcienszym?
[ Dodano: 23 Lut 2010 20:17 ]
wlasnie tOmal a co daje odwrocenie tego pina?bo czasto sie spotykam z tym ze pin odrocony:/
[ Dodano: 23 Lut 2010 20:17 ]
wlasnie tOmal a co daje odwrocenie tego pina?bo czasto sie spotykam z tym ze pin odrocony:/
Zwiększa dawkę paliwa przy obciążeniu, tj kiedy sprężarka pompuje.
Ostatnio zmieniony wt lut 23, 2010 21:42 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
Oj żebyś się nie zdziwił, lepiej wszystko wcześniej posprawdzać, poustawiać, czyli jak pisałem początek wtrysku, wtryski, kompresja.Niemek69 pisze:pewnie i tak ta pompa jest do wymiany
Jeśli chcesz to możesz spróbować delikatnie opóźnić wtrysk, czyli poluzuj pompę na mocowaniach (4 śruby) i około milimetra odchyl ją od silnika (do siebie). Jak zacznie przerywać na wolnych obrotach i kopcić na biało ustaw tak jak było.
Jeśli masz problemy z odpalaniem to nie ruszaj.
tOmal bo ja mam pompe taha od zwyklego diesla i ona jest dobra i mylse dalo by rade ja wmatowac by sprawdzic to szrapanie?bo ona jest bez tego grzybka:(
[ Dodano: 24 Lut 2010 18:40 ]
panowie juz wiem o co z tym bost pinem kaman:) dzis go tak ustawilem ze malo kierownicy nie urwalem tak sie trzymac musialem :)fajnie tak pokrecic:)
[ Dodano: 24 Lut 2010 18:40 ]
panowie juz wiem o co z tym bost pinem kaman:) dzis go tak ustawilem ze malo kierownicy nie urwalem tak sie trzymac musialem :)fajnie tak pokrecic:)
szarpanie silnika podczas jazdy
witam problem usunąłem to napisze objaw szarpania silnikiem w tym zakresie obrotów. zrobiłem wolnossącego diesla odłączając przewód miedzy intercoolerem a kolektorem wlotowym .i co się okazuję ?auto bez mocy (wiadomo czemu ) ale nie szarpie .wyczyściłem intercoller rozpuszczalnikiem (masakra ile tego było:( ),zakładam i próba. Klekotek idzie az miło ,nie szarpie!,mniej kopci ładniej cyka:) podejrzewam ze w tym zakresie obrotów turbo słabo jeszcze dmuchało a powietrze nie mogło przebić się przez Icka i auto szarpało . pozdrawiam Forumowiczów i dziękuję za pomoc