Problem z Klimą manualną pomocy..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z Klimą manualną pomocy..
Witam mam taki problem ..o ile to wogole jest problem , kiedy uruchamiam klime przyciskiem AC (manualna klimatyzacja) a uruchomilem ja od czasu mrozow 1 raz to wogole nie reaguje nic.. auto kupilem w zimie koles mi powiedzial ze klima podczas mrozow pompa sie nie zalacza..czy to prawda?? jest teraz 6.5' na termometrze a nie slychac przejscia kiedy uruchamiam klime...moze ktos cos doradzic?? czy freonu brak czy ki ciort ;P
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie załączysz klimy jak masz nawiew na szybę dany. !!!! U mnie tak jest.
A o nie załączaniu się pompy tez słyszałem ale tak to jest chyba dopiero w climatronicu. ale nie jestem pewien jak jest w manualnej. U mnie w zimie normalnie chodzi.
A o nie załączaniu się pompy tez słyszałem ale tak to jest chyba dopiero w climatronicu. ale nie jestem pewien jak jest w manualnej. U mnie w zimie normalnie chodzi.
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 16:55 przez enzo2211, łącznie zmieniany 1 raz.
Mi też jak zaczynało się zimniej robić (około 0 stopni) to jakoś nie chciała się załączyć. Rozgrzałem silnik i się włączyła. Obecnie jednak w ogóle się nie załącza. Może sprężarka się skończyła.. Poczekam jeszcze na cieplejsze dni, jak się nie włączy to będę musiał poszukać przyczyny.
P.S. Nie mogę Vag-Com połączyć się z modułem klimatyzacji.. Co może być przyczyną? Mam klimę ręczną AC.
P.S. Nie mogę Vag-Com połączyć się z modułem klimatyzacji.. Co może być przyczyną? Mam klimę ręczną AC.
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 17:05 przez udsifu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
prawda bez względu czy manual czy climatronicsklejku pisze:auto kupilem w zimie koles mi powiedzial ze klima podczas mrozow pompa sie nie zalacza..czy to prawda
[ Dodano: Pią Lut 26, 2010 16:43 ]
to nie masz tam co diagnozowaćudsifu pisze:Nie mogę Vag-Com połączyć się z modułem klimatyzacji.. Co może być przyczyną? Mam klimę ręczną AC.
[ Dodano: Pią Lut 26, 2010 16:46 ]
a co chcesz nią schłodzić?? jak ma sie załanczać jak nadworze nawet nie ma 10*, jak przy tak niskich temperaturach to i tak nie odczujesz działaniaudsifu pisze:Obecnie jednak w ogóle się nie załącza
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 17:46 przez Przemo440, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To może ja filmik mam nagrać, jak mam klime włączoną i nawiew mam przykładowo na nogi, i pokrętło od sterowania nawiewem idzie w górę i na godzinie 11 klima się wyłącza.....looki8329 pisze:klimę załączysz w każdym położeniu nawiewu.
Serio tak mam, i mało tego sąsiad w tdi też mk4 ma tak samo. Może jakiś *#cenzura#* na zamówienie wychodził albo coś bo u mnie tak jest.
Druciarstwo - to jest to co kocham ...
Oczywiscie ze klima powinna wlaczyc sie kazdym polozeniu. W niektórych autach klima wlącza się automatycznie jak tylko dasz nawiew na przednią szybę (żeby szybciej odparowała).looki8329 pisze:klimę załączysz w każdym położeniu nawiewu.enzo2211 pisze:Nie załączysz klimy jak masz nawiew na szybę dany
- FURMAN TDI
- Użytkownik
- FURMAN TDI
- Użytkownik
Tak jeśli niema czynnika pompa nie załączy sie
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 19:11 przez FURMAN TDI, łącznie zmieniany 1 raz.