Dorobienie kluczyka scyzoryk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no i co z tego - rus zmózgiem. Srubokręt torx 20 - odpinasz zaślepkę z boku drzwi luzujesz śrubkę, wyjmujesz wkładkę zamka (tą co wkładasz kluczyk) i mozesz śrubokrętem zamknąć i otworzyć zamek tak jakbyś to robił kluczykiem. Pilota oddziel od kluczyka - będziesz mógł go zaprogramowaćgwb pisze:Tyle ze mam tylko jeden kluczyk....
No na to nie wpadlem, dobre Probowalem dzisiaj vagiem go zaadoptowac ale lipa bo nie chce go w ogole wykryc, tak jakby pilot w ogole nie nadawal. Dziwne jest jeszcze to ze dzisiaj go probowalem uruchomic conajmniej z godzine i za jednym razem mi zadzialal i zamknal drzwi ale to byl tylko raz , wiec wnioskuje ze moze od tej przekladki po prostu ta plytka sie zepsula... Ma ktos jakis pomysl zeby go jeszcze zreanimowac bo i tak przyda mi sie ten pilot do drugiego kluczyka jak kupie nowy?? Moze jakies zimne luty czy cos w tym stylu??greg pisze:no i co z tego - rus zmózgiem. Srubokręt torx 20 - odpinasz zaślepkę z boku drzwi luzujesz śrubkę, wyjmujesz wkładkę zamka (tą co wkładasz kluczyk) i mozesz śrubokrętem zamknąć i otworzyć zamek tak jakbyś to robił kluczykiem. Pilota oddziel od kluczyka - będziesz mógł go zaprogramowaćgwb pisze:Tyle ze mam tylko jeden kluczyk....
-
- Nowicjusz
witam.
Aktualnie mam jeden kluczyk scyzoryk i chcialbym dorobic drugi.
Dzwonilem do pewnego "magika" Pana Gerwazego i zaspiewal mi 650zl
Rozebralem kluczyk i jest ciag literek:
7m3 959 753 0499
siemens SME
433,92 mhz
5wk4 6011
czy na podstawie vinu jest mozliwosc sprawdzenia czy dorobie kluczyk?
czy na podstawie modulu komfortu trza zczytac jakis kod i zaprogramowac kluczyk?
Aktualnie mam jeden kluczyk scyzoryk i chcialbym dorobic drugi.
Dzwonilem do pewnego "magika" Pana Gerwazego i zaspiewal mi 650zl
Rozebralem kluczyk i jest ciag literek:
7m3 959 753 0499
siemens SME
433,92 mhz
5wk4 6011
czy na podstawie vinu jest mozliwosc sprawdzenia czy dorobie kluczyk?
czy na podstawie modulu komfortu trza zczytac jakis kod i zaprogramowac kluczyk?
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam serdecznie kolegów przeczytałem cały temat i już prawie wszystko wiem jak jest z dorobieniem nowego kluczyka mam jeszcze jedno pytanie jeśli kupie cały kompletny kluczyk od innego auta ( oczywiście z tą samą częstotliwością itd) to czy mając pin moge zaprogramować ten stary transponder co jest od innego auta (znajdujący się w zakupionym scyzoryku) czy musze włożyć nową tą pastylke transpondera jeśli tak to prosił bym o jakiś symbol tego transpondera bądź link żeby wiedzieć jaki musi być pozdrawiam
a i mam pytanie do czego służy to coś miałem to przy kluczyku jak kupiłem auto
a i mam pytanie do czego służy to coś miałem to przy kluczyku jak kupiłem auto
Ostatnio zmieniony śr mar 03, 2010 11:05 przez wojtek06061989, łącznie zmieniany 1 raz.
wojtek06061989, http://autodiag.pl/index.php?p128,trans ... rypto-id48
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM