Rzuca na jalowym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rzuca na jalowym
Witam mam problem z obrotami w moim golfie 1,6 AEE. Ostatio robilem w serwisie planowanie glowicy i wymiane uszczelki.Silnik po naprawie na jalowym ma momenty nierownej szarpanej pracy. Wymienilem swiece, kopulke ,przewody wszystkie uszczelki.Moze mi ktos podpowiedziec co jest z moim autem.Z gory dziekuje
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
daj sobie spokój z takimi radami , przec chwila kazałes szukac pompki w baku... w silniki gaznikowymwojtas46 pisze:Przyjżałbym się przepustnicy
a co Twoim zdaniem ma dziac sie z przepustnicą ?? i czy wogole wiesz gdzie jej szukac ?
ricki111,
podepnij sie pod kompa.. VAG prawdę Ci powie
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Nic nikomu nie kazałem , po prostu piszę na forum i mogę sie mylić i nikogo nie krytykuje
jak to zdarza się niektórym za każdym moim postem
jak to zdarza się niektórym za każdym moim postem
Ostatnio zmieniony sob mar 06, 2010 19:17 przez wojtas46, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wojtas46, pierwsza sprawa... to napisz, koledze co on tam ma szukac patrzac na przepustnice... co ma go zaniepokoic, co ma sprawdzic itd.. a nie suche < przyjzałbym sie.. a drugi powie a ja przyjrzałbym sie silniczkowi krokowemu.. sondzie itd... mozna chyba troszke więcej napisac prawda ??
a jezeli ta krytyke wysyłasz w moim kierunku to sie nie dziw.. walnąłes babola i ciagnie sie smród.. takze piszemy przemyslanie.. i czytamy ze zrozumieniem..
tyle ode mnie , koniec OT
a jezeli ta krytyke wysyłasz w moim kierunku to sie nie dziw.. walnąłes babola i ciagnie sie smród.. takze piszemy przemyslanie.. i czytamy ze zrozumieniem..
tyle ode mnie , koniec OT
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
mk3
Moze i wy macie racje z tym Vagiem u mnie najpierw mowili ze to jakby zaplon na ktoryms cylindrze zanikal sprawdzili swiece wymienili kopulke i palec i nic. Teraz umowiony jestem na sprawdzenie wtryskiwaczy podobno jakis simering czy cos moze lewe powietrze puszcza i na kompa jak nie pomoze to nie wiem co dalej.
[ Dodano: 06 Mar 2010 18:49 ]
Aha na wolnych obrotach przy zdjentym filtrze widac ze razem z tym momentem takiego szarpania przygasania przepustnica sie uchyla
[ Dodano: 08 Mar 2010 20:27 ]
Niedawno wrocilem z serwisu z komputera panowie robili wszystko sprawdzali rozrzad,cisnienie sprezania,elementy zaplonu,dzialanie wtryskow podlanczali golfa pod komputer i stwierdzili u mnie zanikanie wtrysku w pewnych momentach i powiedzieli ze nic nie moga zrobic ze jest problem ze sterownikiem glownym.Podobmo ratuje mnie tylko wizyta u programatora aelektroniki samochodowej i wymiana sterownika.Jezeli mial ktos podobne problemy ze swoim AEE prosze o podpowiedz jak se z tym poradil
[ Dodano: 08 Mar 2010 20:33 ]
Niedawno wrocilem z serwisu z komputera panowie robili wszystko sprawdzali rozrzad,cisnienie sprezania,elementy zaplonu,dzialanie wtryskow podlanczali golfa pod komputer i stwierdzili u mnie zanikanie wtrysku w pewnych momentach i powiedzieli ze nic nie moga zrobic ze jest problem ze sterownikiem glownym.Podobmo ratuje mnie tylko wizyta u programatora aelektroniki samochodowej i wymiana sterownika.Jezeli mial ktos podobne problemy ze swoim AEE prosze o podpowiedz jak se z tym poradil
[ Dodano: 06 Mar 2010 18:49 ]
Aha na wolnych obrotach przy zdjentym filtrze widac ze razem z tym momentem takiego szarpania przygasania przepustnica sie uchyla
[ Dodano: 08 Mar 2010 20:27 ]
[ Dodano: 08 Mar 2010 20:33 ]
kolego szanowny mnie też wysyłali kiedyś na wgrywanie programu od nowa ale jak zajechałem i powiedzieli cenę to moja skąpa strona osobowości podpowiedziała mi żebym sobie darował- i całe szczęście. poczytałem trochę forum i wniosek był jeden: trzeba dbać żeby przepustnica była czysta, ja borykałem się z falującymi obrotami z przygasaniem silnika na jałowym i od pewnego czasu co jakiś czas wykręcam sobie przepustnicę i czyszczę ją płynem odpowiednim do tego, potem robię adaptację przepustnicy i po problemie. polecam bo po tym od razu inny silnik pozdrawiam