ta dmuchawa nie ma w sobie regulacji, i flaszkę nie ma się co zakładać, bo w środku jest to samo, tylko że ta od malucha ma mniejsze obroty i mniejsze łopatki, a zarazem też większy wylot, w związku z czym nie uzyska takiego ciśnieniakuba_wujo pisze:ide o flaszke że jak rozłożę to "cudeńko" i dmuchawę z kaszla to w środku znajde dokładnie to samo.
ciekawi mnie tylko czy to ma cały czas stałe obroty czy jest sterowniczek powodujący przyrost obrotów tej dmuchawki wraz z obrotami silnika
co to jest??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
można założyć mocniejszy silniczek i zwężke na wylocie.
dobra, koniec tej bezsensownej polemiki.
podsumowując to ktoś wpadł na genialny pomysł robienia łatwych pieniędzy na byle czym wykorzystując naiwność pseudotunerów.
jeśli ktoś chciałby się decydować na cos takiego to już lepiej poszukać semi-turbo ze starszych japończyków, tak przynajmniej jest to napędzane z paska.
dobra, koniec tej bezsensownej polemiki.
podsumowując to ktoś wpadł na genialny pomysł robienia łatwych pieniędzy na byle czym wykorzystując naiwność pseudotunerów.
jeśli ktoś chciałby się decydować na cos takiego to już lepiej poszukać semi-turbo ze starszych japończyków, tak przynajmniej jest to napędzane z paska.
VW Jetta MK2 1,8
tylko czy warto, na złomie, przynajmniej u mnie kupisz takie stworzenie za 30zł,a siedzieć pcały wieczór i dłubać z silnikiem od malucha to nie wiem czy wartokuba_wujo pisze:można założyć mocniejszy silniczek i zwężke na wylocie.
ale zgodzę się ze poprostu ktoś robi ludzi w balona wciskając im taki kit
Takie, że biorąc pod uwagę cenę, a zatem materiały jakie zostały użyte do budowy tego ustrojstwa, to prawdopodobieństwo, że w trakcie jazdy kolektor wciągnie jakiś kawałek łopatki, itp. jest spore.tovdi1 pisze:choć w sumie jakie ryzyko Yuri, ???
Jeszcze raz powtarzam, że jak by to było takie dobre to by to fabrycznie montowali, a nie normalne układy doładowania, które są kilkakrotnie droższe w produkcji.