Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
To robił mój serdeczny przyjaciel Lukasso , chłopak na prawdę zna się na tym co robi , zna liczniki ok mk II na wylot , a ta taśma w nich jest krucha jak francuski pudel
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Jezeli mowa o Lukaszu z okolic Suwalk, to i ja moge polecic z reka na sercu, chirurgiczna wprawa, u mnie w vencie (mk3) cale oswietlenie deski poprawil wraz z zegarami ( zielony orginal ), prawie 1,5 roku i nic nie probuje sie przepalic, cos nie dzialacgrandi pisze:To robił mój serdeczny przyjaciel Lukasso , chłopak na prawdę zna się na tym co robi , zna liczniki ok mk II na wylot , a ta taśma w nich jest krucha jak francuski pudel
- grandi
- Lord GTI
Tak to ten sam
- pawelsliwka
- Użytkownik
- Kontakt:
Michaś_1977, Witam Widzę że bliżej wiosny w głowie zaszumiało i znowu za konkretne mody się bierzesz Szukaj stabilizatora od mk2 tylko tego 23mm,od razu czuć różnicę jak się jedzie! Śniegu prawię nie ma to glebę możesz wrzucać no oczywiście najpierw belka i tarcze Działaj,działaj bo ja przez całą zimę nic nie zrobiłem tylko kasy na mechaników wydałem.... :green_fuck:
Wozidełko:)!
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=231521
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=231521
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Zmiany będą dopiero,gdy sól zniknie z dróg...pawelsliwka pisze:glebę możesz wrzucać no oczywiście najpierw belka i tarcze
...bo tak na prawdę,to gdzie mi się spieszy ?
Plan jest taki:
1.Mycie podwozia po zimie
2.Rozebranie auta na czynniki pierwsze
3.Lakierowanko całej budy
4.Konserwacja podwozia i nadwozia
5.Belka
6.Zawias
7.Alu z letnią gumą
Tak to widzę na dzień dzisiejszy,a jak wyjdzie....czas pokaże
- grandi
- Lord GTI
Ja bym Ci radził szmatka gąbka i po zimie ubyć dokładnie drzwi po bokach bo tam też jets sporo soli , silnik tez myjesz?
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
W takim razie przemyślę to rozwiązanie...Lukassso pisze:Te plamy tylko na zdjęciu tak wychodzą. w rzeczywistości cała tarcza jest ładnie oświetlona, a u góry jedynie jest delikatnie jaśniej.
Ja co roku po zimie dokładnie myję calutkie nadwozie i podwozie.grandi pisze:Ja bym Ci radził szmatka gąbka i po zimie ubyć dokładnie drzwi po bokach bo tam też jets sporo soli ,
Silnik u mnie jest myty co miesiąc ...nie ma,że boli...ma być czystygrandi pisze:silnik tez myjesz?
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
a ja w ogóle autem przez zimę nie wyjechałem i sól mu nie straszna . Co do licznika... wolę ori zielone podświetlenie np. z 2W żaróweczek a nie jak w standardzie z 1.2W lub na diodach bo mają bardziej intensywną zieleń minus tego jest taki, że nie działa potencjometr ściemniania tak jak na żarówkach .Michaś_1977 pisze:Ja co roku po zimie dokładnie myję calutkie nadwozie i podwozie.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Już nie mogłem patrzeć jak to wyczystko leżało porozpieprzane po różnych zakamarkach warsztatu,więc postanowiłem to dzisiaj poskładać w całość
Co trzeba było jeszcze wyczyścić i psiknąć,to psiknąłem:
Łożyska nabiłem smarem i wkomponowałem je w tarcze
Skompletowałem wszystko do kupy
Następnie przystąpiłem do części,którą lubię najbardziej gdy wszystko jest ładnie przygotowane,czyli do montażu
Najpierw osłony i czopy...
Później tarcze i uchwyty...
Samo-regulatory...oczywiście na miedzianym ...
Na koniec klocki i zaciski,więc FINISH
Co trzeba było jeszcze wyczyścić i psiknąć,to psiknąłem:
Łożyska nabiłem smarem i wkomponowałem je w tarcze
Skompletowałem wszystko do kupy
Następnie przystąpiłem do części,którą lubię najbardziej gdy wszystko jest ładnie przygotowane,czyli do montażu
Najpierw osłony i czopy...
Później tarcze i uchwyty...
Samo-regulatory...oczywiście na miedzianym ...
Na koniec klocki i zaciski,więc FINISH
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Też mam takie żaróweczkimarcinas1983 pisze:podświetlenie np. z 2W żaróweczek
Ha!...Mylisz się,bo ja mam panel "klimy" na diodach i działamarcinas1983 pisze:na diodach bo mają bardziej intensywną zieleń minus tego jest taki, że nie działa potencjometr ściemniania tak jak na żarówkach
---> <--marcinas1983 pisze:ja w ogóle autem przez zimę nie wyjechałem i sól mu nie straszna