[mkII] automat - zmiana przełożeń.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
skany doszły, dzięki. Co do linki - biegi przełączają się zgodnie z tabelką, to chyba jest ok...? Nie mam pomysłów, szukam dobrego warsztatu Żeby dało sie jednoznacznie określić czy to skrzynia, czy silniczek... zmierze jeszcze ciśnienie w cylindrach i podmienie cewke, wymienie filtr gazu, zobaczymy co wtedy. jeżeli bedzie oki a autko dalej do bani to wymienie (ale już nie sam) filtr w skrzyni i płyn atf. Jeżeli nie pomoże, pobliski szrot wzbogaci sie o jednego golfa mkII
to jest następny problem, zobacze ile sama wymiana oleju i filtra kosztowałaby w serwisie autoryzowanym VW, może nie będzie to "kosmos" ale póki co to wybiegamy strasznie w przyszłość. Najzabawniejsze jest to, że po roku jazdy z automatem nie potrafie jeździć "zwykłym autem"... Musze jakiegoś "malucha" pożyczyć i sie nauczyć od nowa tak na wszelki wypadek
DUŻO. Jak robiłem silnik to wyciekło trochę oleju, mechanik kupił litr w sevisie i zapłacił 50zeta. Nie wiem ile wezmą za wymianę. A spokojnie wystarczy DEXTRON 3, może nawet 2, po jakieś 23zeta, a hipol kosztuje 13zł. Filtr możesz kupić -18zł, ale jeśli siatka nie jest zniszczona to wystarczy wyczyścić.Wymiana nie jest trudna.Odkręcasz misę i już.Potem tylko nalać nowego. Nie znam tego gaźnika, ale jeśli przy depnięciu silnik traci moc, to wygląda to na usterkę urządzenia, które w innych gaźnikach nazywa się pompką przyspieszającą.pawelek_ pisze:zobacze ile sama wymiana oleju i filtra kosztowałaby w serwisie autoryzowanym VW
W ASO wymiana oleju w automacie ale do MKIII razem z filtrem, olejem i uszczelką kosztuje 590 zł. Masakra biorac pod uwage ze filt kosztuje 30zł uszczelka 40zł i olej po 23zł/litr wiec suma ok 150zł do tego wymiana ze 40zł. Mysle ze warto wykonać te czynnosci na poczatku a dopiero poźniej doszukiwac sie wad w silniku
Pozdrawaim
Pozdrawaim
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]