Witam.
Mam pare pytań, otóż to dziś dostałem wskaźnik temperatury oleju VDO do VW taki jak na zalaczniku, a wiec jaki musze kupic czujnik i gdzie podlaczyc go zeby mi wszytsko dobrze pokazywalo.
Mam mk3 z 1.9TD AAZ
Bede wdzieczny za odpowiedzi i podpowiedzi
Wskaźnik temperaturuy oleju VDO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wskaźnik temperaturuy oleju VDO
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- don vittorio
- rock n roll
Do pokazywania temperatury oleju w MK3, służy czujnik wkręcany w podstawę filtra oleju. Normalnie jest tam jeden czujnik a w wersjach z MFA są dwa. Jeśli ktoś nie ma MFA i doklada, to kupuje ten czujnik i wszystko jest git. W twoim przypadu powinieneś dostać czujnk do tego zegara, ponieważ ori może przekłamywać z tym zegarem
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
- don vittorio
- rock n roll
z tego jeden nie podłączony...dziejo pisze:ja mam 2 bez MFA
Normalnie powinien być jeden, w wersji bez MFA. Ten drugi jest od temperatury oleju.
W zależności od wyposażenia zamawianego przez klienta, zakładali pewnie drugi i do tego potrzebną instalację, aby na koniec można było podłazyć MFA, na życzenie klienta bez problemu. Ale podejrzewam że kolega o tym wie...
czujnik ???
no niestety u mnie w podstawie filtra niestety jest tylko jeden czujnik i to jest od Cisnienia oleju i wiecej wejsc nie ma i nie wiem jak podlaczyc dalej
- don vittorio
- rock n roll
Zobacz ten temat:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
W czwartym poście masz co i jak ze zdjęciem. Temat trochę inny, ale może tobie pomóc. Nie ma jednak gwarancji, że z twoim zegarem to zadziała...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
W czwartym poście masz co i jak ze zdjęciem. Temat trochę inny, ale może tobie pomóc. Nie ma jednak gwarancji, że z twoim zegarem to zadziała...
don vittorio pisze:W twoim przypadu powinieneś dostać czujnk do tego zegara, ponieważ ori może przekłamywać z tym zegarem