Stawiam litra jak ktos rozwiaze problem dlawienia [mk2]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stawiam litra jak ktos rozwiaze problem dlawienia [mk2]
Witam. Ponownie pojawil sie problem dlawienia w moim mk2 1,3 kat '90. Spadaja obroty ja dodoaje gazu a samochod sie dlawi. Dzieje sie tak wtedy kiedy jest wilgotno na zewnatrz. Wymienilem juz: przewody wysokiego napiecia, czujnik temperatury, wszystkie filtry, swiece i kopulke palca rozdzielacza... Co to moze byc?? wydaje mi sie ze iskra moze gdzies uciekac....pomocy!!
Zycie zaczyna sie po 200 000 ...... :)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- piotrek1313
- Użytkownik
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Otóż to. Ja mamtaki silniczek i też miałem problem na deszczu. Wymieniłem przewody, kopułkę i dalej to samo. Auto poszło do diagnosty. I co?? Nowa kopułka ma przebicie. Wymieniłem i wszystko jest ok. A najprościej to sprawdzić,że jak będzie sucho to weź taki zraszacz do kwiatów i popryskaj po kopułce i zobacz jak się bedzie auto zachowywało. Jak zacznie ci sie dławic znaczy ze kopułka. A jak nie to przyczyna jest jakaś inna. Tylko pamiętaj, że musi to być zraszacz, bo dla elektryki najgorsza jest mgiełka wodna, a nie woda lana z węzaTAZ pisze:Nowa nie znaczy dobra.
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Słuchaj Lusix.
Mi w mk3 też tak gasł.
Bankowo masz przebicie między cewką wys. nap. a głównym przewodem.
Zdejmij cewkę, wyczyść, osusz.
Ja tak zrobiłem ze swoją i działa. Dodatkowo zakliłem jeszcze distalem.
Pozdrawiam.
Mi w mk3 też tak gasł.
Bankowo masz przebicie między cewką wys. nap. a głównym przewodem.
Zdejmij cewkę, wyczyść, osusz.
Ja tak zrobiłem ze swoją i działa. Dodatkowo zakliłem jeszcze distalem.
Pozdrawiam.
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Panowie mam ten sam problem! U mnie wyglada to tak, ze podczas pory deszczowej, wilgotnej odpale zimne auto to dziala sprawnie, bez mniejszych problemow przez okolo 30 km (niekiedy szybciej sie zaczyna dlawic, jak mocniej pada) i po tych 30 km dlawi sie, dusi, traci moc. Musze zjechac gdzies na pobocze, zgasic go, odczekac 3-4 min. odpalam i jade dalej gdzie tylko mi sie podoba. Wymienialem swiece, kable WN, kopulke, palec rozdzielcza, regulowany byl gaznik... Nie mam pojecia co to moze byc? Stawiacie na cewke?
Dodam jeszcze, ze jak wjade w gleboka kaluze to zaswieci mi sie na chwilka kontrolka od ladowania i zacznie pasek klinowy przez chwile pistrzec...
Dodam jeszcze, ze jak wjade w gleboka kaluze to zaswieci mi sie na chwilka kontrolka od ladowania i zacznie pasek klinowy przez chwile pistrzec...
www.SportCom.PL
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
MrUkAs pisze:Panowie mam ten sam problem! U mnie wyglada to tak, ze podczas pory deszczowej, wilgotnej odpale zimne auto to dziala sprawnie, bez mniejszych problemow przez okolo 30 km (niekiedy szybciej sie zaczyna dlawic, jak mocniej pada) i po tych 30 km dlawi sie, dusi, traci moc. Musze zjechac gdzies na pobocze, zgasic go, odczekac 3-4 min. odpalam i jade dalej gdzie tylko mi sie podoba. Wymienialem swiece, kable WN, kopulke, palec rozdzielcza, regulowany byl gaznik... Nie mam pojecia co to moze byc? Stawiacie na cewke?
Ja stawiam na cewkę.
Problem ginie jak ją osuszysz papierem tutaj przy głónym przewodzie wysokiego napięcia.
Zaraz potem odpalisz brykę.
Ja tak miałem wczoraj. w sobotę umyłem, potem wjechałem w kałużę, zajężdżam na stację paliw. i nie mogę odpalić. - Papierek chusteczka chig. - pomogło! i GO.
Pozdrawiam.
[ Dodano: Pon 27 Mar, 2006 ]
P.S.
Pasek nie ma tu nic do gadania.
Ale kiedyś go wymień, bo to wkurza.
Brillantschwartz perleffect - LA9V