Nie świeci lampka wnętrza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Nie świeci lampka wnętrza
Witam panów mam problem w swoim golfie 3 tdi otóż po otwarciu drzwi prawych albo lewych nie świeci mi lampka bezpieczniki ok żaróweczka też co może być uszkodzone ?
Pozdrawiam.....
Pozdrawiam.....
Ostatnio zmieniony pt mar 12, 2010 16:01 przez bingoracek, łącznie zmieniany 1 raz.
masz płynne wygaszanie czy nie ? jeśli masz płynne to prawdopodobnie elektronika uszkodzona lub kabelek od wyłączników krańcowych uszkodzony , wszystkie krańcówki są połączone do wspólnego styku lampki , dla sprawdzenia wyjmij lampkę z podsufitki i połącz osobnym kabelkiem styk TK lampki z masą samochodu , zobacz czy zaświeci
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- marianek84
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
rekin12 pisze:nie świeci mi się tylnia lampka w podsufitce
to która w końcu ?? czy może to Variant ?? Problem pewnie w zamku bagażnika, ewentualnie przerwany przewód w gumowej przelotce z klapy bagażnika do budy...poszukaj podobnym tematów, bo sporo tego jestrekin12 pisze:lampka w bagażniku cuagle mi nie świeci
to i ja sie dorzuce z tym ze u mnie jest juz w ogole co innego- w podsufitce po srodku z przodu sa dwie lampki- jedna dla pasazera- tu jest ok, natomiast ta druga jak wiecie ma takie ustawienia:
-wlaczona caly czas(drzwi otwarte lub zamkniete),
-wylaczona caly czas ,
-wlaczona jak drzwi otwarte(jak dzialala to po ich zamknieciu gasla szybko- nie powoli)
Teraz jest na odwrot- na trybie przy otwartych drzwiach- nie swieci- a jak je zamkne to wtedy zapala-mimo ze powinna sie zapalic przy otwartych- ktos mial podobnie???
-wlaczona caly czas(drzwi otwarte lub zamkniete),
-wylaczona caly czas ,
-wlaczona jak drzwi otwarte(jak dzialala to po ich zamknieciu gasla szybko- nie powoli)
Teraz jest na odwrot- na trybie przy otwartych drzwiach- nie swieci- a jak je zamkne to wtedy zapala-mimo ze powinna sie zapalic przy otwartych- ktos mial podobnie???
kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie