![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
[ Dodano: 14 Mar 2010 07:31 ]
007yankes, zacznij ten temat czytac od poczadku
![helm :helm:](./images/smilies/helm.gif)
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witamhardmen969 pisze:Witam. Zaraz po zakupie golfika 1.9TD okazało się, że jest mułowaty. Właśnie na tym forum wpadłem na Boost Pina. Kupiłem taki na allegro. Odkręciłem grzybka i okazało się, że na membranie są nie wielkie ilości oleju( w wężyku też było widać nie wielkie ślady, bo mam przeźroczysty). Odkręciłem stary płaski pin( nie miałem plastikowej podkładki) i założyłem nowy największym wycięciem. Wszystko poskładałem i jazda. Efekt "miodzio" auto przyśpiesza jak szalone.
ALE!
Przed wymianą pina przez odpowietrznik pompy wywalało mi paliwo(przy około 2000rpm tak tryskało), więc założyłem wężyk, który idzie bo litrowej banieczkina 100km przejechane zbierało się około 100ml. Po wymianie pina jest 400ml.
Teraz moje pytania:
1. Czy te wycieki mogą być spowodowane brakiem tej podkładki?
2. Dlaczego po zmianie pina wycieki się zwiększyły?
3. Jak przyśpieszam czasem czuje jakby silnikowi brakowało paliwa(chwilowo słabiej przyśpiesza). Czy może to być spowodowane nie szczelnością wężyka od "turbodawki"? Zaznaczam, że po nagrzaniu silnika jest on bardzo miękki i nie mam opasek na końcach.
Jak mogę rozwiązać te problemy?
Z góry dzięki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości