Problem i to duzy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem i to duzy
Mam taki problem ze na autostradzie przy predosci 130km/h temperatura wzrosła mi do 110. Wiec nie jechalem dalej zatrzymalem samochod i czekalem az spadnie. Co zauwazylem dolny waz od chlodnicy lodowaty a gory cieply. Wiec mowie termostat. Nic wlaczylem wentylator na krotko i dolalem wody i pojechalem do najbliszego mechanika tzn jakies 8km. Wymienil termostat i przez chwile bylo dobrze obieg byl dolny waz byl goracy to sie zalaczal normalnie wentylator. Po wyjechaniu od niego ujechaniu jakies 400m znowu to samo dolny sie zrobil zimny i tem do 100 wiec nawrotka. Termostat byl dobry na pewno sprawdzil a po wyciagnietym termostacie nalal plynu i nie minelo 30 sekund na obrotach 1500 obr i plyn znowu zostal wyrzucony przez zbiorniczek. Wiec pozostala uszczelka pod glowica. A moje pytanie jest takie czy tylko ona moglo cos jeszcze sie przydarzyc. Np peknieta glowica albo cos w tym stylu
Jeśli nie ubywa Ci płynu podczas jazdy, to po mojemu albo masz zasyfioną chłodnicę, albo pompa wody odmówiła współpracy.
Polecałbym przepłukać chłodnicę.
Polecałbym przepłukać chłodnicę.
3 Victorie, lewa, prawa jedna na górze, jeżdżę Volkswagen-em, to leży w mojej naturze =)
Golf 3 Red Devil By Me ;D
Golf 3 Red Devil By Me ;D
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kolega zapomnial napisac ze silnik pracuje rowno na biegu jalowym - troche to dziwne przy uszczelce pod glowica, choc rozne cuda sie na tym swiecie dzieja
plynu ubywa bo go wywala go ze zbiornicza
gdyby odmowila pracy pompa lub byla zasyfiona chlodnica to wywaliby plyn dopiero po nagrzaniu silniaka (gotujaca sie woda) a nie po 30 sekundach
wyglada to na uszczelke choc dziwi mnie ta rowna praca silnia
pomiar cisnienia na tlokach i bedzie wszystko jasne lub wystarczy odkrecic swiece o ile silnik byl zalany woda i zobaczyc czy na tlokach nie ma wody
plynu ubywa bo go wywala go ze zbiornicza
gdyby odmowila pracy pompa lub byla zasyfiona chlodnica to wywaliby plyn dopiero po nagrzaniu silniaka (gotujaca sie woda) a nie po 30 sekundach
wyglada to na uszczelke choc dziwi mnie ta rowna praca silnia
pomiar cisnienia na tlokach i bedzie wszystko jasne lub wystarczy odkrecic swiece o ile silnik byl zalany woda i zobaczyc czy na tlokach nie ma wody
-
- Nowicjusz
Dzieki koledze agrala golfik znowu smiga .
usterka korek od zbiorniczka wyrownawczego. Jego uszeczelka spadla i dlatego przepuszczal powietrze co dawalo efekt wyrzucanej wody.
usterka korek od zbiorniczka wyrownawczego. Jego uszeczelka spadla i dlatego przepuszczal powietrze co dawalo efekt wyrzucanej wody.
Ostatnio zmieniony czw mar 18, 2010 14:15 przez matrix4633, łącznie zmieniany 2 razy.