SILNIK 1.8 GT MONOWSTRYSK GOLFIK 2 Z 1991

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

PANAX1
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

SILNIK 1.8 GT MONOWSTRYSK GOLFIK 2 Z 1991

Post autor: PANAX1 » ndz mar 19, 2006 09:31

WITAM CO MOZNA PODKRECIC ILE KONIKOW SIE Z NIEGO WYCIAGNIE MAX POMOZCIE POZDRO

PANAX1

Awatar użytkownika
Apsik
Powered by G60
Powered by G60
Kontakt:

Post autor: Apsik » ndz mar 19, 2006 13:27

Było już wałkowane tyle razy że z poczciwym RP to tylko SWAP wchodzi w grę, bo silnik nie rozwojowy. No może 5KM wkładem filtr K&N i konkretnym wydechem, ale to są za duże pieniądze jak na przyrost 5KM.
Najlepiej SWAP na coś mocniejszego.

It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!

panmino
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: panmino » pn mar 27, 2006 21:16

Ja bym założył wałek GT od Świątka, wywalił katalizator i wstawił końcowy tłumik półprzelotowy. Koszt: wałek-760, popychacze (obowiązkowo, bo takie ma wymagania gwarancyjne Świątek) -240, tłumik 250. Przyrost mocy około 12 % - 15%. Sam wałek daje do 10%. Ja tak zrobiłem w silniku NZ i efekt był zauważalny. Niestety nie mierzyłem go na hamowni. Jeśli chodzi o filtr, to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Robiłem testy na przyspieszanie na dystansie 100m. Różnica mieściła się w granicach błędu pomiaru. Nie było rzadnej, czy z filtrem, czy bez. Jedynie po przełączeniu na gaz wynik był gorszy.To może działać w wyczynowych silnikach, gdzie zapotrzebowanie na powietrze jest ogromne. Kupno mocniejszego motoru ma sens jedynie, jeśli masz pewność, że będzie co najmniej w dobrym stanie. Chyba, że Twój jest padło, to wtedy nie ma ryzyka wtopy.

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » wt mar 28, 2006 08:22

Weźcie zamknijcie ten temat bo to już się nudne robi.

Zwiększyć moc w RP = SWAP i nic więcej.

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”