Wymiana szyby przedniej - jakiej firmy?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana szyby przedniej - jakiej firmy?
Pękła mi przednia szyba od uderzenia kamienia , więc wymiana . Przeglądając forum znalazłem posty w których odradzacie szyby –nordglas- to jakiej firmy polecacie.
Ostatnio zmieniony pn cze 04, 2007 20:48 przez Aldek, łącznie zmieniany 1 raz.
Aldek
A ja bym proponował Pilkingtona albo Sekurita są to takie szyby jakie montuje fabryka
Na pewno boczne masz takie lub splintexa więc jeszcze się zastanów
[ Dodano: 04 Cze 2007 20:54 ]
Na pewno boczne masz takie lub splintexa więc jeszcze się zastanów
[ Dodano: 04 Cze 2007 20:54 ]
to są właśnie szyby firmy nordglasspszczyna pisze:JAAN AUTOGLASS-auto szyby sieć w całej Polsce nawet montaż u klijęta
E2 to chyba nie musisz narzekać
tekst z artykułu o reflektorze:
"Symbol E1 oznacza, ze reflektor został zatwierdzony zgodnie z odpowiednimi przepisami ECE (E) i że odbyło się to w Niemczech (1)."
E2 -francja
E3 -włochy
E4 -holandia
E5 -szwecja
E6 -belgia
E7 -wegry
E8 -czechy
E9 -hiszpania
E10 - d. jugosławia
E11 -wileka brytania
E12 -austria
E13 -luksemburg
E14 -szwajcaria.
więcej nie znalazłem .
pozdrawiam
tekst z artykułu o reflektorze:
"Symbol E1 oznacza, ze reflektor został zatwierdzony zgodnie z odpowiednimi przepisami ECE (E) i że odbyło się to w Niemczech (1)."
E2 -francja
E3 -włochy
E4 -holandia
E5 -szwecja
E6 -belgia
E7 -wegry
E8 -czechy
E9 -hiszpania
E10 - d. jugosławia
E11 -wileka brytania
E12 -austria
E13 -luksemburg
E14 -szwajcaria.
więcej nie znalazłem .
pozdrawiam
Szyba
Mógłbyś podać namiary gdzie wymieniałeś swoją szybę? Bo mnie czeka to samo...raf2234 pisze:Wymieniałem w styczniu. Koszt 420 zł z wymiana (Wrocław). Szyba zielona oryginał z kpl. uszczelnień.Czyngis pisze:A propos ile kosztują przednie szyby??? do golfa III
Za podróbę chcieli 320 (uszczelnienia chcieli przekleić stare).
Doświadczenie to jest to, co zdobywasz tuż po chwili, w której naprawde go potrzebowałeś
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
ja wymienialem szybe we wroclawiu w JAAN GLASS auto szyby..z tego co wiem to tam montuja tylko szyby NORDGLASS..szyba przednia BARWIONA/ZIELONA/z SZARYM PASEM wymieniona szybko i sprawnie..sam bylem zaskoczony jak zwinnie sie z tym uwineli:)
poki co jezdze juz prawie 3 miesiace z szyba NORDGLASSa i nie zuwazylem by jakos szybciej sie rysowala czy miala jakies odpryski;)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
LET'S GOLF
MK IV Limited Edition / seriennummer 218 von 400 / 187KM /
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=315341
poki co jezdze juz prawie 3 miesiace z szyba NORDGLASSa i nie zuwazylem by jakos szybciej sie rysowala czy miala jakies odpryski;)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
LET'S GOLF
MK IV Limited Edition / seriennummer 218 von 400 / 187KM /
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=315341