wlozyc ciezszy silnik jakies r32 czy cussagano88 pisze:Co byscie polecali zeby poszedl nizej? Obadac tych "magikow" od sprezyn o ktorych pisze Steniu czy szukac gwintu na sam przod?
[MK4] Golf IV by sagano88 .:R32 & 25 Jahre mixes BBS, RECARO
Moderator: G0 Karcio
- Frykas
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Mój Borowik
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2052734#2052734
[img]http://i131.photobucket.com/albums/p282/ruckus-kamil/PODPISGOLF.jpg[/img]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2052734#2052734
[img]http://i131.photobucket.com/albums/p282/ruckus-kamil/PODPISGOLF.jpg[/img]
sagano88, a mierzyłeś przed zmianą sprężyn i po ile usiadł?? Może spróbuj zwrócić springi...
'99 e46 328ci na bogato i bokiem ;)
'99 multivan highline ACV na bardzo bogato ;)
'00 bora variant AHF automat na przebogato :D <--żonowóz
'04 Octavia kombi ASV na bardzo bogato na dupowóz po pracy
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
'17 kia venga 1,4/90 na bogato /służbowa = najlepsza do wszystkiego chociaż mega słaba ;)
- sagano88
- Only VW
- Kontakt:
No wlasnie nie mierzylem Wtedy po spocie z Toba czasu zabraklo bo musialem jechac jeszcze w jedno miejsce a w domku lezala uszykowana miara... Potem juz wylecialo mi z glowy . Ale golym okiem widac, ze jest lipa! Sprobowac mozna...steniu4 pisze:sagano88, a mierzyłeś przed zmianą sprężyn i po ile usiadł?? Może spróbuj zwrócić springi...
Faktycznie tył ładnie przysiadł, przód jakoś średnio - a próbowałeś przymierzyć z innym, fabrycznym Golfem czy różnica jeśli chodzi o zejście niżej na tyle i przedzie jest taka sama (mierząc np. od błotnika do ziemi)? Z drugiej strony tak nieco bardziej humorystycznie... może warto przełożyć sprężyny z tyłu do przodu a z przodu do tyłu wtedy proporcja się odwróci i będzie kozacko
Mój MK4 ->http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=298948
- ShauN
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Siemka, jeżeli chodzi o sprężyny to mogę się wypowiedzieć. Jak dla mnie zakładanie samych sprężyn to trochę lipne rozwiązanie bo właśnie zawsze będzie problem z wysokością. Wiem bo sam mam problem u siebie. Kupiłem niby nowe springi dedykowane do TDI firmy H&R a przód siedzi niżej niż tył i paskudnie to wygląda. U mnie to wiadomo że spowodowane jest to ciężarem silnika ale skoro są do tdi to konstruktorzy powinni to przewidzieć... Dlatego teraz aby zniwelować różnicę w obniżeniu muszę dorwać gwint tylko na tył i wyregulować wysokości...
Natomiast u Ciebie to dziwna sprawa bo tył siedzi niżej niż przód... Nie wiem co może być tego powodem. Może u Ciebie z kolei silnik jest za lekki aby odpowiednio obciążyć springi... Bądź amortyzator jest za wysoko zamontowany w wahaczu.... Można go nieco głębiej zamontować i w ten sposób coś zdziałać. Jeżeli to nie pomoże to czeka Cię zakup gwintu na przód Takie to życie....
Natomiast u Ciebie to dziwna sprawa bo tył siedzi niżej niż przód... Nie wiem co może być tego powodem. Może u Ciebie z kolei silnik jest za lekki aby odpowiednio obciążyć springi... Bądź amortyzator jest za wysoko zamontowany w wahaczu.... Można go nieco głębiej zamontować i w ten sposób coś zdziałać. Jeżeli to nie pomoże to czeka Cię zakup gwintu na przód Takie to życie....
Ostatnio zmieniony śr mar 17, 2010 20:52 przez ShauN, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chlopak1988
- Forum Master
- Kontakt:
- Alchemik_2006
- Mały gagatek
Komfort zmniejsza się nieznacznie ( w sumie to zależy od typu sprężyn) ale poprawiają się własności jezdne. Trakcja in+, poza tym obniżenie zawsze wygląda korzystnie. Nawet na zwykłych felgachChlopak1988 pisze:Widać różnice na tych springach:) Korzystniej wygląda teraz Ja też bym może się zdecydował, ale popierwsze boje się o gorszy komfort jazdy, a po drugie, jak go obniżę, to pasowałoby większą felge założyć a z $$$ nie za wesoło u mnie;/
- Chlopak1988
- Forum Master
- Kontakt:
- sagano88
- Only VW
- Kontakt:
Faktycznie co do komfortu nie ma roznicy, a jest nawet lepiej jesli chodzi o wchodzenie w zakrety bo tak nie przechyla. Takze polecam nawet same springi! .
Ale u mnie decyzja juz zapadla i niespelna tydzien po zalozeniu bedzie zmiana . Trafil mi sie okazyjnie Gwint i w sobote jade go odebrac! .
Jak by ktos chcial Springi na sprzedaz!
Ale u mnie decyzja juz zapadla i niespelna tydzien po zalozeniu bedzie zmiana . Trafil mi sie okazyjnie Gwint i w sobote jade go odebrac! .
Jak by ktos chcial Springi na sprzedaz!
Dokładnie. Dlatego musi być gwint i jak uporządkuje wszystkie tematy to się biorę za toGoNzO !!! pisze:Gwint dobra sprawa, przynajmniej posadzisz autko nisko i równo na glebie, a zimom można zawsze podnieść parę centów do góry żeby jako pług nie robić
- sagano88
- Only VW
- Kontakt:
Witam!
Przedstawiam moj dzisiejszy zakup. Korzystajac z faktu, ze jestem w domku (a stad mialem blizsze miejsce do startu), wsiadlem w samochod przejechalem sie kawalek i zanabylem takie cos :
Gwincik na przod i tyl TA-technix...
Nareszcie tez odebralem zalegla poczte, tzn. lezala i czekala juz tu na mnie
Narazie tylko maly pokaz tego co bedzie . "BBS" Przy okazji widac rant po polerce. Caly czas niestety walcze jeszcze z nakretkami.
Przedstawiam moj dzisiejszy zakup. Korzystajac z faktu, ze jestem w domku (a stad mialem blizsze miejsce do startu), wsiadlem w samochod przejechalem sie kawalek i zanabylem takie cos :
Gwincik na przod i tyl TA-technix...
Nareszcie tez odebralem zalegla poczte, tzn. lezala i czekala juz tu na mnie
Narazie tylko maly pokaz tego co bedzie . "BBS" Przy okazji widac rant po polerce. Caly czas niestety walcze jeszcze z nakretkami.