Po wymianie koła dwumasowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie koła dwumasowego
Witam, wymeniłem w swoim golfie ALH koło dwumasowe ze sprzęgłem i łożyskiem wyciskowym wszysko sachs - po odbiorze od mechanika przy wciskaniu sprzegła mniej więcej w połowie czuć lekkie drganie padału ! czy to normalne ??? on twierdzi, że może być to walnięte koło dwumasowe ale coś mi się nie wydaje ... proszę o jakieś wskazówki
Re: Po wymianie koła dwumasowego
wszystko ok, nawet w nowym TDI z fabryki jak lekko naciśniesz sprzegło nie do konca tylko trochę to czuc pulsowanie, wciszkasz szybko sprzegło do konca i nigdy tego nie wyczujesz. Sprzegło jest do wciksania a nie dotykania lub opierania stopymartiso pisze:Witam, wymeniłem w swoim golfie ALH koło dwumasowe ze sprzęgłem i łożyskiem wyciskowym wszysko sachs - po odbiorze od mechanika przy wciskaniu sprzegła mniej więcej w połowie czuć lekkie drganie padału ! czy to normalne ??? on twierdzi, że może być to walnięte koło dwumasowe ale coś mi się nie wydaje ... proszę o jakieś wskazówki
Ostatnio zmieniony ndz mar 21, 2010 00:48 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam.
Ja również tydzień temu wymieniłem cały komplet Sachsa 2289 000 041 w swoim ALH. Zamiast łożyska Sachsa, zakupiłem SKF 2241VKC / znacznie tańsze /. Delikatne pulsowanie jest wyczuwalne i jestem tego samego zdania co Pink Floyd. Szukasz raczej problemu , który nie istnieje. Poza tym w moim Golfie nowe sprzęgło bardzo lekko się teraz wyciska, nie ma wibracji przy dojeżdżaniu do świateł oraz szarpania przy zapalaniu i gaszeniu silnika, a także w trakcie zmiany biegów. http://forum.vwgolf.pl/images/smiles/bigok.gif
[ Dodano: 21 Mar 2010 13:12 ]
Witam.
Ja również tydzień temu wymieniłem cały komplet Sachsa 2289 000 041 w swoim ALH. Zamiast łożyska Sachsa, zakupiłem SKF 2241VKC / znacznie tańsze /. Delikatne pulsowanie jest wyczuwalne i jestem tego samego zdania co Pink Floyd. Szukasz raczej problemu , który nie istnieje. Poza tym w moim Golfie nowe sprzęgło bardzo lekko się teraz wyciska, nie ma wibracji przy dojeżdżaniu do świateł oraz szarpania przy zapalaniu i gaszeniu silnika, a także w trakcie zmiany biegów.
[ Dodano: 21 Mar 2010 13:13 ]
Witam.
Ja również tydzień temu wymieniłem cały komplet Sachsa 2289 000 041 w swoim ALH. Zamiast łożyska Sachsa, zakupiłem SKF 2241VKC / znacznie tańsze /. Delikatne pulsowanie jest wyczuwalne i jestem tego samego zdania co Pink Floyd. Szukasz raczej problemu , który nie istnieje. Poza tym w moim Golfie nowe sprzęgło bardzo lekko się teraz wyciska, nie ma wibracji przy dojeżdżaniu do świateł oraz szarpania przy zapalaniu i gaszeniu silnika, a także w trakcie zmiany biegów.
Ja również tydzień temu wymieniłem cały komplet Sachsa 2289 000 041 w swoim ALH. Zamiast łożyska Sachsa, zakupiłem SKF 2241VKC / znacznie tańsze /. Delikatne pulsowanie jest wyczuwalne i jestem tego samego zdania co Pink Floyd. Szukasz raczej problemu , który nie istnieje. Poza tym w moim Golfie nowe sprzęgło bardzo lekko się teraz wyciska, nie ma wibracji przy dojeżdżaniu do świateł oraz szarpania przy zapalaniu i gaszeniu silnika, a także w trakcie zmiany biegów. http://forum.vwgolf.pl/images/smiles/bigok.gif
[ Dodano: 21 Mar 2010 13:12 ]
Witam.
[ Dodano: 21 Mar 2010 13:13 ]
Witam.