stukanie w czasie jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
stukanie w czasie jazdy
Mam taki dziwny objaw,tzn podczas jazdy słychac takie stukanie po lewej stronie z przodu.Wymienione przeguby łożysko dociskowe(to pod tym zielonym dekielkiem stare było w częsciach ) objaw występuje najgłosniej gdy przyspieszam (wcisnięte sprzegło w czasie jazdy stukanie ustaje) więć co to może być bo strasznie mnie to wpienia gdy jade
Ostatnio zmieniony wt mar 23, 2010 19:25 przez sukman, łącznie zmieniany 1 raz.
sukman
-
- Nowicjusz
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Identyczny przypadek przerabiałem niedawno w Skodzie Felicji...zaczynało się po kilku kilometrach jazdy-stukało przy przyspieszaniu,skręcaniu i wibrowało tak,że kiera z rąk wypadała,a po wciśnięciu sprzęgła przestawało...przyczyną był zaschnięty i śmierdzący przegub.sukman pisze:sprawy maja się tak,że raz stuka raz cos jakby tarło trudno opisac to zjawisko coś tak w miejscu przedniego koła to słychać .
Piszesz,że przeguby wymieniłeś,więc może wewnętrzne jeszcze sprawdź...no chyba,że wszystkie zmieniałeś
-
- Nowicjusz
stukanie i tarcie
Jesli chodzi o wachacze to nie ma na nich luzów przeguby sądze że sa w porządku nie terkotają gdy skrecam tylko łożyska koła nie jestem pewien (przed zmiana silnika i skrzyni biegów cos takiego nie występowało)
sukman