Witam! mam taki problem, ze z prawej strony obydwa spryskiwacze (mam 2x2) są zapchane, ledwo co leci z nich plyn, i nie moge umyc calej szyby
jak moge to odepchac zeby nie uszkodzic?
moze jest jakis detergent, ktory moge wlac do baniaka od spryskiwacza, ktory przeczysci?
fornakter, a próbowałeś je przepchać igłą?? nie jeździłeś przypadkiem z wodą w zbiorniczku zamiast płynem?? Pewnie ci się kamień zebrał i nie ma drożności. Sprawdź jeszcze czy problem ten nie leży np. w trójniku.
wlasnie mi sie konczy plyn do spryskiwaczy. jak wam sie widzi pomysl, zeby nalac czegos konkretniejszego-żrącego i przepompowac zeby przeczyscilo caly 'uklad spryskiwaczy'? do samego czyszczenia oczywiscie, potem woda przeplukac (jesli trzeba by bylo) i spowrotem plynu nalac?
zdejmij weżyk od drugiej strony i przepłukaj spryskiwacze pod prąd wodą pod ciśnieniem, przyczyną jest zwykle jakiś farfocel ktory przytyka dysze od strony wężyka
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.