Ja tam dokładnie nie wiem czym się różni. Pewnie niczym. Ale nie zam tej firmy, a o CompSporcie już słyszałem nie jedne pozytywne opinie tak samo jak o VTG..... pozdro!!!!Am pisze:MichalWit pisze:. Po kolejne doczytaj jeszcze dokładnie na czym poleca modyfikacja u Kreatorze Mocy, a na czym w Compsporcie czy u Mastersa.
No właśnie, możesz wskazać różnice ?
1.4 TSI 122 km mk 6. Ktoś już cos modził..:)
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, Borys, VIP
-
- Mały gagatek
Ostatnio zmieniony czw mar 25, 2010 00:30 przez gracjan685, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja również słyszałem wiele opinii, że CS ogarniają silnika VAG-a i również słyszałem wiele o VTG, nie zawsze były to opinie pozytywne. Sam robiłem w VTG m in. EVO IX i generalnie byłem zadowolony. Pytam jednak o konkretne różnice w modach, bo jeśli wyznacznikiem ma być fakt, że nie znasz tej firmy, to sorki, ale to kiepski argument... Jadąc kilkaset km do Bielska z W-wy chciałbym mieć pewnośc, że w W-wie nikt nie potrafi profesjonalnie zawirusować Golfa VI GTI....gracjan685 pisze:Ja tam dokładnie nie wiem czym się różni. Pewnie niczym. Ale nie zam tej firmy, a o CompSporcie już słyszałem nie jedne pozytywne opinie tak samo jak o VTG..... pozdro!!!!Am pisze:MichalWit pisze:. Po kolejne doczytaj jeszcze dokładnie na czym poleca modyfikacja u Kreatorze Mocy, a na czym w Compsporcie czy u Mastersa.
-
- Mały gagatek
Wiem ze argument nie jest dobry, ale mnie się wydaje że niczym nie różnią te programy, mody... Na moją korzyść przemawia jedynie dystans jaki mam do pokonania z Jeleniej Góry. Ale jak Ty już wirusowałeś evulca ix w VTG i chcesz teraz jechać do Kreatora Mocy to już do mnie przemawia. Także się zastanowię. pozdro!!!!Am pisze:Ja również słyszałem wiele opinii, że CS ogarniają silnika VAG-a i również słyszałem wiele o VTG, nie zawsze były to opinie pozytywne. Sam robiłem w VTG m in. EVO IX i generalnie byłem zadowolony. Pytam jednak o konkretne różnice w modach, bo jeśli wyznacznikiem ma być fakt, że nie znasz tej firmy, to sorki, ale to kiepski argument... Jadąc kilkaset km do Bielska z W-wy chciałbym mieć pewnośc, że w W-wie nikt nie potrafi profesjonalnie zawirusować Golfa VI GTI....gracjan685 pisze:Ja tam dokładnie nie wiem czym się różni. Pewnie niczym. Ale nie zam tej firmy, a o CompSporcie już słyszałem nie jedne pozytywne opinie tak samo jak o VTG..... pozdro!!!!Am pisze:
gracjan685 pisze:
Wiem ze argument nie jest dobry, ale mnie się wydaje że niczym nie różnią te programy, mody...
Masz racje, wydaje Ci się.
Modyfikacje wykonywane przez poszczególne firmy różnią się i to bardzo. Dobry soft polega na tym, że jest zgrany fabryczny program i ręcznie zmodyfikowany, następnie wgrany do pojazdu. Poprawność takiej modyfikacji zależna jest od wiedzy i doświadczenia tunera, odpowiedniego sprzętu, stanu technicznego samochodu i od wielu innych czynników, których w związku z how know każdego tunera nie wypada tutaj wymieniać.
Jedne firmy tak robią, inne próbują robić, a jeszcze inne wgrywają jeden program do wszystkich aut jak leci.
Modyfikacja programu z pozoru jest banalnie prosta, wystarczy tylko komputer, kabel i program, dlaczego więc nie robią tego wszyscy?
Mnóstwo jest o tym w necie, myślę, że niektórym można polecić taką lekturę aby wiedzieli na jaki temat próbują się wypowiadać
Rozmawiałem z Bielskiem jakiś czas temu i niestety w Łodzi nie ogarną mojego GTI...Majiic pisze:Masz w Łodzi oddział CS, wpadaj....Am pisze:Jadąc kilkaset km do Bielska z W-wy chciałbym mieć pewnośc, że w W-wie nikt nie potrafi profesjonalnie zawirusować Golfa VI GTI....
Muszę sypać na południe..
[ Dodano: 26 Mar 2010 12:59 ]
Doskonale się orientuję, że program, programowi jest nierówny, dlatego zapytałem o szczegóły. Z tego co piszecie można wnioskować, że tylko CS pisze programy pod konkretne auto a np. Kreator wgrywa gotowce. Czy tak ???MichalWit pisze:gracjan685 pisze:
Wiem ze argument nie jest dobry, ale mnie się wydaje że niczym nie różnią te programy, mody...
Masz racje, wydaje Ci się.
Modyfikacje wykonywane przez poszczególne firmy różnią się i to bardzo. Dobry soft polega na tym, że jest zgrany fabryczny program i ręcznie zmodyfikowany, następnie wgrany do pojazdu. Poprawność takiej modyfikacji zależna jest od wiedzy i doświadczenia tunera, odpowiedniego sprzętu, stanu technicznego samochodu i od wielu innych czynników, których w związku z how know każdego tunera nie wypada tutaj wymieniać.
Jedne firmy tak robią, inne próbują robić, a jeszcze inne wgrywają jeden program do wszystkich aut jak leci.
Modyfikacja programu z pozoru jest banalnie prosta, wystarczy tylko komputer, kabel i program, dlaczego więc nie robią tego wszyscy?
Mnóstwo jest o tym w necie, myślę, że niektórym można polecić taką lekturę aby wiedzieli na jaki temat próbują się wypowiadać
Nie miałem dotychczas do czynienia z autami z grupy VAG-a, ale np. Jet z Wrocławia ma baardzo dobre opinie np. w przypadku EVO i Subaru....
-
- Mały gagatek