Problem z silnikiem 1.8 8v 90KM
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z silnikiem 1.8 8v 90KM
Witam. Dziś rano moje auto odmówiło posłuszeństwa. Nie wiem co się stało, jakby zmieniło się coś ze spalaniem. Spaliny zamiast w klektor wydechowy to w dolot idą i wtryskiem się wydostają. No i w tym momencie silnik kręci w odwrotną strone. Co tam mogło się stac??
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
jakim cudem silnik kręci w odwrotna stronę przy rozruchu?? czy jestes pewien że silnik kręci się w druga stronę? Zapodaj jakiś film czy cios bo to jest dosyć interesujący przypadek w takim razie.
[ Dodano: 29-03-10, 14:32 ]
a propos diagnozy to za dużo chyba z ABS/RP nie wyciagniesz informacji...
jeśli sprawdzasz to na nie odpalonym silnikku to zawsze będzie ten błąd, bo wałek sie nie obraca a co za tym idzie nie ma sygnału z czujnika halla.mariuszsle pisze:Sprawdziłem vagiem, wykrył mi jeden błąd, 515, brak komunikacji z czujnikiem halla, to jest ta awaria??
[ Dodano: 29-03-10, 14:32 ]
a propos diagnozy to za dużo chyba z ABS/RP nie wyciagniesz informacji...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Rozrząd sprawdziłem, zgadza się tylko nie sprawdziłem tego czy zapłon jest na pierwszym cylindrze. Ogólnie to różnie z tym zapalaniem jest. Raz odpali i chodzi normalnie i po chwili zgaśnie, raz przy próbie dodania gazu zgaśnie i tak na zmiane z brakiem odpalania. Chyba jakiś mechanik będzie potrzebny
[ Dodano: 29 Mar 2010 15:40 ]
Przed chwilą odpalił i pali za każdym razem. Zrobiłem małą rundkę i wszystko narazie ok. Już nie wiem co mogło się zrobic że nie chciał zapalic. Dzięki za pomoc.
[ Dodano: 29 Mar 2010 15:40 ]
Przed chwilą odpalił i pali za każdym razem. Zrobiłem małą rundkę i wszystko narazie ok. Już nie wiem co mogło się zrobic że nie chciał zapalic. Dzięki za pomoc.